2021 3. kitabı
Okunma: 21 Şubat 2021 11:21
"Şimdiye kadar tek bir kelime konuşamadım. Neredeyse 11 yaşındayım. " Kitap oldukça akıcı ve sizi bunaltmadan akıp gidiyor. Konusu ise 11 yaşındaki Melody 'nin umut verici hayatını ele almaktadır. Melody beyin felcidir. Yani hiçbir şekilde konuşamaz, yürüyemez, hareket edemez.Düşündüklerini, hissettiklerini kimseyle paylaşamaz.Doktorlar,öğretmenleri, arkadaşları zihinsel engeli de olduğunu düşünür. Duyguları,düşünceleri yokmuş gibi davranır. Ama Melody fiziksel engelinin zihnine engel olmadığını hatta herkesten daha zeki olduğunu kanıtlar.Kalbi kırılır, üzülür, gözlerinden yaşlar süzülür ama o pes etmez. Herkesin mutlaka okuması gereken bir kitap. Özellikle okullarda okutulmalı ki çocuklara empati duygusu biraz olsun aşılanabilsin.okusunlar ki saglıklı bir birey oldukları için şükretsin, sırf bizden farklı diye insanları ötekileştirmesinler. Kitabı okurken kendinizi Melody 'nin yerine koyuyor onun yaşadıklarını yaşıyor, hissettiklerini hissediyorsunuz. Kalbinize dokunuyor. Kendini ifade etme mücadelesine hayran kalıyor, bende varım söyleyecek cümlelerim var ama sesim çıkmıyor haykırışına kulaklarınızı tıkayamıyorsunuz. Herkes okusun ve çevresindekilere okutsun belki akran zorbalığının son bulmasına biraz olsun katkı saglamış oluruz.Empatik düşünebilmeyi saglar.
İçimdeki MüzikSharon M. Draper · Timaş Genç Yayınları · 202139,8bin okunma