2021 8. kitabı
Okunma: 21 Şubat 2021 05:33
Simyacı- Paulo COELHO Simyacı, edebiyat tarihinin önemli kitaplarından sayılıyor. Birçoğumuza ismen tanıdık gelir, bir yerlerde duymuşuzdur, tavsiye edilmiştir. 153. baskısını okumuş oluyorum ben de. Santiago adında İspanya’ da yaşayan bir çoban rüyasında Mısır Piramitleri’ ne gitmesi gerektiğini ve orada hazine bulacağını görür. Aynı rüyayı ikinci defa daha görünce, aklına takılır ve çingene bir falcıyla paylaşır. Falcı, Mısır’ a giderse hazineye bulacağını ve kendisine de hazinden onda bir oranında pay vermesi gerektiğini söyler. Çoban, koyunları ile birlikte bir gün Mısır’ a gitmek üzere yola çıkar. Rüyasında gördüğü yaşlı kişi, delikanlı çobana tekrar görünür ve ona “Kişisel Menkıbeni takip et” der. Çoban, koyunlarını satar. Bir süre sonra parasının tamamını bir hırsıza kaptırır. Mısır’ a gitmesi için çok para gerekmektedir ve 1 yıl boyunca kristal eşyalar satan bir adamın yanında işe başlar. Zamanla kendisi de satıcı adam da çok para kazanır. Kazandığı parayla amacını gerçekleştirmeye koyulur ve piramitlere doğru tekrar yola çıkar. Çöl sıcağında devesiyle ilerlerken bir simyacıyla karşılaşır, yoldaşlık ederler birbirine. Savaşçılar yolarını çevirir, çoban canını kurtarmak için, elindeki avucundaki tüm parayı savaşçıya verir ve üç gün için hayatını kurtarır. Burdan sonrası rüzgarın, çölün, güneşin kişileştirildiği abartıya yer verilen bölümler. Nihayetinde delikanlı amacını gerçekleştirir, piramitlere ulaşır ve hazineyi bulur. Fakat hazine dediğin bildiğimiz türden altın ve para değildir Sabır, iç motivasyon ve azim kavramlarının öneminden bahsediliyor. Kitabı bu yönüyle beğendim.
SimyacıPaulo Coelho · Can Yayınları · 2024247bin okunma