MUTSUZ SON:(
2020 53. kitabı
Okunma: 21 Aralık 2020 09:15
Sanki bir anda popülerleşmiş ve herkesin hayran olduğu bir kitap olmaya başlamış gibi. Çok merak ederek okudum ve beklentimin aşağısında kaldığını söyleyebilirim. Samanyolu dramı tadında her sayfayı çevirişinizde bir üzüntü yaşatacaktır en azından ben böyle hissettim. Khaled Hosseini kitaplarındaki dram ayarının olmasını dilerdim. Çünkü yaşanan dönem koşullarıyla birlikte giderek zorlaşıyor ve fakirliği açlığı iliklerine kadar yaşayan bir ailenin hikayesine tanık oluyoruz. Yaşanan onca kötü olaya karşın evin babası yaşamına devam ediyor ve öküzüyle konuşurken anlatıcıyla tanışmasıyla başlıyor hikaye. Daha sonrasında da çoban hikayesini anlatmaya başlıyor. Dram üstüne dram ,servetinin çöküşü , aile bireylerinin üzücü vefatları , bir pirinç tanesi için kavga edecek düzeyde bir açlık. Olumlamalı yaklaşamıyorum bu kitaba karşı çünkü beni gerçekten çok üzdü :( Hikayenin sürekli kötüye gitmesi her seferinde umutla bakmama rağmen hayallerimi yıktı. Yazarın da amacı sanırım bu kadar üst üste kötü olayları yansıtmak ve o dönemde acı çeken insanların yaşadıklarını yansıtmaktı. İlk defa bu kadar mutsuz bir sonu olan kitap okudum.
YaşamakYu Hua · Jaguar Kitap · 202670,1bin okunma