2021 7. kitabı
Okunma: 16 Şubat 2021 00:37
Yine savaş, yine yok oluşlar, yine açlık-sefillik, yine zulüm.... En son Erik Ağacı( Ellen Marie Wiseman)'nda bu kadar çok etkilendiğimi hatırladım. Uzunca bir süre , savaş kitabı okumak istediğimi sanmıyorum. Çünkü etkisi uzun sürüyor. Ben kitabını okumaya dayanamazken, çok uzak değil 1940 'lı yıllarda dünyada , adına 2.Dünya Savaşı denilen böyle bir dehşet yaşandı maalesef. Yeryüzünde bilindik en ölümcül savaştı ve asıl can acıtıcı kısmı da askerden çok sivilin öldürülmesiydi . Dünyadaki bir çok ülkenin dahil olduğu bu savaşın asla kazananı olamadı . Her millet, savaşın acısını dibine kadar yaşadı. Konu 2.dünya savaşı olunca, binlerce kitaba konu çıkarmak da yazarlar için kaçınılmaz oluyor tabi. Bülbül'e gelecek olursak; savaşın sivil-askeri her yanını , tüm detaylarıyla aktarmış bir kitap olduğu için tüm övgüleri hakettiğini düşünüyorum. Fransa'nın Naziler tarafından işgali ile başlar herşey. Yahudilere yapılan zulümler yine tüyler ürpertici. Fransız iki kız kardeş olan Viann ve İsabelle , farklı iki karakter. İsabelle isyankar ve bir o kadar da cesur. Fransız direnişine sahada destek veren , "bülbül" kod adlı sivil direnişçi. Viann ise , ahhh Viann... anaç ruhlu Viann, sevdikleri için evinde direnir, her şeyi yaşar ama sabreder. Beni en çok etkileyen , gözümü yaşlandıran, uykumu kaçıran ise ; Çocukların savaşla mücadelesinin olduğu bölümlerdi ki, bu kitapta buna sıkça rastlayacaksınız.
BülbülKristin Hannah · Pegasus Yayınları · 20227,8bin okunma