2021 5. kitabı
Bir insanı deli diye nasıl adlandırırız? Deli olarak adlandırdığımız kişinin deli olduğundan bu kadar emin olabilir miyiz? Acıyı görmezden gelebilir miyiz? Başkasının acılarını görmezden gelmek bu kadar kolay mı? Altıncı Koğuş, okuyucunun bu gibi soruları kendisine sormasını sağlıyor. Sade ve akıcı bir dile sahip, hızlı okunabilen bir kitap. Ayrıca değindiği felsefi sorular ile okuyucuya tatmin edici, güzel bir okuma deneyimi sağlıyor. Kitabı okurken kendimi Altıncı Koğuş'ta tutsak hissettim. Rivayete göre Lenin de yapıtı okuduktan sonra böyle söylemiş. Gerçekten bir insanı deli olarak adlandırmak bu kadar kolay mı? Nasıl olsa hepimiz ölücez, her şeyin sonu aynı diyip çevremizdekilerin sorunlarını, acılarını görmezden gelmek bence hem çok kötü hem de çok zor. Her olay karşısında bu tutumu göstermek, empati yapmamak zor olsa gerek. Doktor Andrey ile Gromov arasında geçen, güzel konulara değinen tartışmalar hoşuma gitti. Etkileyici bir kitaptı.
Altıncı KoğuşAnton Çehov · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202687,4bin okunma