2021 26. kitabı
"ÖLMESİNİ BİLENLER İÇİN HANÇER HAYAT DEMEKTİR VE AŞKI BİLENLER İÇİN YEDİ GERÇEK SIR VARDIR, ONA SAHİP OLAN DÜNYAYA HAKİM OLUR ." dedi ihtiyar Süryani kütüphanecisi Fuzuli'ye. Ve bir de hançer verdi. Hançer ve bu söz bir Şifreyi saklıyordu. Bu şifre uzay ile ilgili çok önemli bilgiler ve altından yapılma ilah heykellerinin olduğu gizli Babil Tapınağının kapısını açacak şifreyi . Fuzuli şifre yi çözdü ve aşkın içine sakladı. Aşkı anlamayan şifreyi çözemezdi ve böylece dünyayı aşkı bilmeyen biri yönetemezdi. Fuzuli Leyla ve Mecnun' u yazdı ve bu servetin şifresini beyitlerinin arasına özenle sakladı. Olaylar bir çilek iken dalından koparılıp kağıt olan ve kendisini koparan Leyla'ya âşık olan çileğin ağzından anlatılır. Fuzuli L&M sini ona yazar ve da kendini kays(mecnun) beller. Aşkını Kays gibi yaşar. Cansız bir varlık insana aşık olunca ve konuşunca ben çevremdeki eşyalara şöyle bir bakar oldum. Düşünsenize bütün cansız varlıklar ya her şeyi hissediyorlarsa.
Babil'de Ölüm İstanbul'da Aşkİskender Pala · Kapı Yayınları · 200423,5bin okunma