2021 6. kitabı
Okunma: 24 Şubat 2021 10:47
KEBBAT –II- SENİ GÖRÜYORUM “Sana huzur veren omuzu, sesi ve ruhu, asla bırakma…” “Şeytan dediğimiz kılıktan kılığa giren kötülükler silsilesiydi. Ucu bucağı yoktu. Zarar veren her şeydi şeytan.” “Hayatta her şeyin bir değeri vardı. Önemsiz kabul ettiğimiz bir toz zerresi bile, kelebek etkisinde çok şeyi değiştirebilirdi.” ✏ Sezin, Ali Fuat, Yavuz Şeker, Selim bey, Güven, Serkan, Baş komiser Kemal, Ağustos, Şahin, Selda, Hamit, Arif Uslu, Mahmut Gülmez, Nuriye, Ferdi, İbrahim Saygın, Mevlüde, Sefer dede ve diğer karakterler ile ikinci kitapta da beraber olmak güzeldi. İkinci kitaba başladığımda Sezin’i ne kadar özlemiş olduğumu fark ettim. ✏ Sezin’in iş gereği görevlendirilmesi sonucu gitmeden önce oraya tayini çıkan Serkan’ı sevdim. Neden derseniz, Serkan’ın aile değerlerine saygı duyması ve kendinden fedakarlık edip babasının yaşadığı yere dönüp orada görev yapması ve çocuklarının aile ortamında anılar biriktirmesini düşünmesi beni çok mutlu etti. Çünkü toplum olarak bunu çoğumuz ihmal ediyor… Açıkçası herkes kendini düşünüyor. ✏ Birecik’te aile ve komşuluk bağlarına önem vermeleri, sakin bir hayatlarının olması, yaşam biçimlerinin insanları yormaması da ayrı bir güzellikti. ✏ Sayfa 78-79’daki Şeytan ve kadının en büyük düşmanı ile ilgili işlenen konuda çok haklı yazarımız. Bu kısmından çok etkilendiğim için seslendirdim. Sayfa 115’teki kadın erkek ilişkileri konusu, erkeğin her daim baskın olması, kadının bilerek geri planda kalması vb. anlatılanlarda çok güzel bir toplumsal mesaj verilmiş. O kısmı da çok beğendiğim için dayanamayarak seslendirdim. ✏ Sezin görevde iken gelen notlar, mesajlar ve sürpriz paket ile ilgili herkesten şüphelendim. Ve ki günahını aldığım karakterler olduğunu itiraf ediyorum. Ama onlar da şüpheli şüpheli davranmasaydı ama değil mi… Sonuçta Sezini tanıyan kimse yoktu ki, Şevval Aşiyan’ın akrabaları dışında… Soruşturma sırasında Sezin’in yaşadığı ve gördükleri sonrası düşüncelerini, eylemlerini okudukça dedim ki bu kızın ne güzel yüreği var böyle diye… Ali Fuat (İtalyanım J ) pek şanslı, tabi ki Bal Karam da şanslı ;) ✏ Olayla ilgili soruşturma yaparken iş yerinde de okuduklarımı vardiya arkadaşlarımla paylaşırken, onlar da şüphelendikleri kişileri söyledi ve bende kendi fikrimi söyledim. Çok farklı oldu onlarında konuya dahil olmaları, eseri okumadan kısaca bilgi sahibi olup onlarla karakterler hakkında konuşmak hoşuma gitti. Yalnız üçümüzün de tahmin ettiği kişinin çıkmaması sonucu ben resmen dedim ki karakterin ismini söyleyip, adamın günahını almışım derken neredeyse o karakterden özür dileyecektim. Anlayın işte kendimizi ne kadar kaptırmışız esere ;) Birde olayla ilgili bilgisi olduğunu düşündüğümüz bir yaşlı komşunun başına gelenlere çok üzüldüm. O sahne gözümün önünde canlandıkça kahroldum… Çok yazık oldu… ✏ Kitaplar ile ilgili bir konuda, kitapların boş vakitleri doldurma aracı olmadığını vurgulamış yazarımız. Bende katılıyorum bu konuya. Kitap boş zamanlarda değil ve kitap okumak için özel bir zaman ayrılmalı… Kitapların her birinin ayrı bir değerde olduğunu unutmayalım. Tekrar söylüyorum, eserde toplumsal mesajların olması beni ayrıca mutlu etti. Her okurun kendisini bulabileceği, hatta ders alabileceği konuları bulacaktır. ✏ Görevini başarı ile bitiren Sezin ve Güven, olayı çözdüklerinde, kim olduğunu öğrendiğimde o kişi için hiç iyi şeyler demedim. Vallahi öyle kelimeler verdim veriştirdim ki… pislik herifin tekiymiş… kimsenin şüphelenmemesi doğaldı, çünkü rolünü çok çok iyi oynadı lanet herif… Herkes hak ettiğini buldu sonunda. Bu kısımdan sonra yazarımız ile de dakikalarca sohbet ettik. Okurken neler hissettiğimi, okuma sürecinde neler olduğunu, kendime ait yorumlarımı ve bazı karakterlere hiç iyi şeyler demediğimi, gerçek yaşam olmadığını bildiğim halde gerçekmiş gibi okuduğumu vb. daha bir sürü konuyu konuştuk. Okuru ile özellikle okuma sürecinde epeyce ilgili olması çok güzeldi. Sıcacık yüreğine sevgilerimi gönderiyorum. ✏ Soruşturma bitti her şey tamam derken, bağ evinde gelen sesler sonrası Sezin’e bir şey olacak diye çok korktum ve yüreğim ağzıma geldi resmen… Sonradan ah beee dedim… ✏ Kitabın sonundaki resimler ile tanıtım çok güzel olmuş. Eseri okurken mekânları gözünüzde canlandırmada çok yardımcı oluyor. Birecik halkının da sıcak ve samimi oluşu güzeldi, Sezin gibi bende hiç yabancılık çekmedim. Sezin ne yaşıyorsa o duyguları her an beraber yaşadık. Birecik halkının önceden gelen bir alışkanlık ile sağlıklı beslenmelerini de kutluyorum. Yazarımızın eline yüreğine sağlık diyorum ve kebbat 3 ü sabırsızlık ile beklediğimi belirtiyorum. Bol okurları olsun yazarımızın. Bu eseri polisiye sevenlere de ayrıca tavsiye ediyorum. Sevgiyle… Filiz Gökdemir İkinci Adam Yayınları #filizgökdemirköşker #kebbat2 #okudumbitti #yorum
Seni GörüyorumFiliz Gökdemir Köşker · İkinci Adım Yayınları · 202022 okunma