2021 28. kitabı
#okudumbitti #kitapyorumu Herkese merhaba,Polisiye severler haydi yoruma gelin. Komiser Atakan Gökmen,Ankara Emniyetinde çalışırken,Turan Amir tarafından İstanbul'a çağırılmıştır.Çağırılma sebebi 21.Yaş gününde ortadan kaybolan Azra Güven dosyasıdır.Ama bu isim Atakan'a hiç yabancı gelmemiştir.Yardımcıları Emrah ve Cenk ile birlikte bu dosyanın peşinden giderler.Kayıp Azra hakkında bilgi sahibi olmak için her taşın altına bakarlar.Hukuk Fakültesi'nde okuyan Azra'nın son 1 yıldır Tarih'e merakını bulan Atakan,duyduğu Bozuk Bozkır adlı tarih kitabının peşine düşer ve öğrendiği gerçekler hiç te kayıp vakası gibi değildir.Dünya genelinde 21.yaşına giren bir çok genç kayıptır ve bunların üçü Türk'tür.Polisiye-Gerilime hazır mısınız? Turan Amir Atakan'ı neden İstanbul'a çağırdı? Atakan'ın gördüğü hayaller ne? Azra kayıp mı yoksa kaçtı mı? Hukuk okuyan birinin Tarih'le ne işi olur? Bozuk Bozkır neyle ilgili bir kitap? Dünya genelindeki kayıp vakalarının gizemi ne? Atakan'ı bekleyen gerçek ne? Bu dosyayı çözebilecek mi? Size bomba gibi bir polisiye kitap ile geldim amma üzerine gerilim koyun bir de tarih ekleyin,az biraz da mecera olunca tadından yenmez hâle geldi bu kitap.İlk başta normal bir polisiye okuyorum hissine kapıldım ve o son sayfalar beni farklı bir boyuta taşıdı.Muhteşem bir plan,olay içinde olay,oyun içinde oyun.Vay be dedim.Atakan'ın mücadelesi ve aslında başka bir gerçeğe kapıyı araladı ki teşkilat denen bir yapı.(Açıklaması kitapta)Kitabın böyle bir sona bağlanması aklım ucundan bile geçmedi.Peki bilmedikleriniz aslında bildiklerinizse ne düşünürsünüz?Haydi o zaman kendinizi sorgulama vakti.Polisiye severler mutlaka okuyun.Son sayfasına kadar o heyecanı hissedeceksiniz.Benden söylemesi.
21. YaşMehmet Koçyiğit · Ephesus Yayınları · 2018165 okunma