··Okunma: 01 Mart 2020 22:31 Merhaba ben çok mutluyum. Çünkü uzun zamandır okuduğum kitaplarda benim için bir şeyler yarım kalıyordu. Bu sebeple kitapları tam olarak benimseyemiyordum. Sonunda bu lanet kırıldı. Bu kitap sayesinde
Çok çok sevdiğim bir kitapla ilgili bir şeyler yazarken çok heyecanlanıyorum. Kitapla ilgili hislerimi nasıl aktarabilirim karıştırıyorum.
Öncelikle bu kitabı çok uzun sürede okudum, belki de kopmak istememişimdir. Bu kitabın yazarın hem son çıkan kitabı olması hem de önceki kitabını çok sevmem dolayısıyla başlarken bir beklentim vardı.
Hikaye seçimi, anlatım biçimi, karakterler ve kitaptaki her detay o kadar güzel ki...
Hikaye birbiriyle bağlantılı olmayan iki karakterin yollarının kesişmesiyle başlıyor. Anlatım biçimi olarak hem karakterlerin duygu ve düşünceleri hem de yukarıdan bir gözle okuyabiliyoruz. Bu fikre bayıldım. Eğer sadece yukarıdan bir gözle okusaydık. Bu kitapta boğulmaya sebep olabilirdi diye düşünüyorum. Jülide ve İshak ikisini de ayrı ayrı çok ama çok sevdim. Okurken düşünceler ve hisler size o kadar iyi geçiyor ki. Onlarla beraber üzülmenize sebep oluyor. Kitabı okurken tam kalbime dokunan birçok alıntı vardı. Bazılarını açıp tekrar tekrar okudum.
Uzun lafın kısası bu kitap kalbimden vurdu beni. Hayatımda düşündüğüm bazı şeyleri daha net görmemi sağladı. Bu yüzden yazara teşekkürlerimi iletiyorum
Okuyun, okutturun ve hoşça kalın