···Okunma: 28 Şubat 2021 02:32 Fahrenheit 451 . . İsmi bile o kadar büyük bir özenle seçilmiş ki mükemmel bir kurgu (kurgu dediysem bundan bir kaç yıl sonra olması mümkün bir kurgu) , harika bir distopya. Her kelimesinin altını çizmek istediğim bir öykü. Buna değer mi ? Dibine kadar. Yalnızca günde 2 sent vererek 9 günde kütüphanede yazılmış ve yine 10-15 günde bitmiş bir romandan bahsediyorum size. Kitapların yakıldığı . İnsanların büyük televizyonlarla arkadaş olduğu, reklamlarla uyuduğu, kitapların insanların mutlulukları için tehlike arz ettiği ve itfaiyecilerin işlerinin sadece kitap yakmak olduğu bir romandan. İlginç değil mi ? Zira bu kitap, bu öykü eskiyecek , tadı kaçacak türden değil. Okuyun , tadını çıkara çıkara okuyun. Korka korka okuyun. Son olarak Ray Bradbury, kitapların okunmaması ya da yakılması aynı şeydir diyor. Çünkü ikisi de bilgisizliğe yol açar. Ve amacı sadece eğlenmek olan insanlar için bilgi gereksizdir.
Bu yüzden YAKMAK BİR ZEVKTİ.
Kitapların yakıldığı bir gelecekte şehirlere bombalar yağarken, şehir yok olurken hayatta kalan kitap okuyucularına onların geçmişinden sesleniyorum ! İyi ki okudunuz, iyi ki kafanızdakilerin tek bir harfini bile unutmadınız ve iyi ki hayatta kaldınız. Teşekkürler Ray, Faber, Clarisse ve Montag !