Cansu

@ccansu
2021 6. kitabı
Okunma: 20 Şubat 2021 20:58
Hava Uyanıyor 1(Air Awakens) Elise Kova “Ona karşı olan hislerini anlamalıydı; o hisler her ne ise.” On yedi yaşındaki kütüphaneci çırağı olan Vhalla Yar, kendi halinde kitaplardan mutlu olan bir çıraktır. Farkına varmadan büyücülerden biri olan Prens Aldrik’in hayatını kurtarır. Büyücülük kulesin den Büyücülük bakanı Victoria Anzbel, bazı kitap kabaklarında büyücülük el yazılarına denk gelir. Kütüphane çırağı olan Vhalla Yar, böylelikle kendisinin büyücü olduğunu öğrenir. Yüz yıllardır ilk defa ortaya çıkan bir Rüzgargüdücüdür fark edilirdi, bunun tam kendisi Vhalla Yar dır.. Hava Uyanıyor serisinin ilk kitabı. İlk kitabıyla birlikte beş kitaptan oluşuyor. Kitaba gelirsem. Uzun zamandır elimde olup yeni okuyup bitirdiğim bir kitap. Kitap çok övülünce bende okumak istedim. Hava uyanıyor bir fantastik kitabı, yazarın dili çok akıcı ve sürükleyici. Sizi hiç yormadan okuyabileceğimiz bir kitap. Ben kitabı beğendim, güzeldi. Ama kitapta takıldığım yerler oldu. Çünkü baya beklentiyle başlamıştım. Heyecan, aksiyon, daha çok merak uyandırıcı şeyler bekledim. O konuda pek fazla tat alamadım. Kitabın sonlarına doğru biraz heycan verdi ve hafif şekilde ilerledi. Karakterlerin bazı yönlerini, tavırlarını sevmedim. Şöyle olsaydı daha iyi olurdu diye düşündüğüm yerler oldu. Özellikle Vhalla hakkında. Diğer yan karakterleri felan sevdim. Benim için en çok odaklandığım baş karakterler oldu. Prens Aldrik ve Vhalla ilk tanışmaları, diyoloğları çok hoşuma gitti. Sevdiğim karakter tabi ki Prens Aldrik oldu. Ama bu kitapta ilişkilerini tam bir yere koyamadım. Belki ilk kitabı olduğu için olabilir diye düşünüyorum. İlk başladığımda kitabın ortalarınada geldiğimde kesin diğer kitaplarını alırım dediğim oldu ama sonlara yaklaştıkça dediğim gibi heycan aksiyon istedim. Diğer kitaplarını alırmıyım bilmiyorum, belki de bir şans verebilirim. Serinin diğer kitapları belki de daha heyecan vericidir, bu ilk kitap olduğu için bana böyle gelmiş olabilir. Fantastik, büyü ile ilgili kurguları seviyorsanız alıp okuyabilirsiniz. Sizde kitaba şans verip okuduğunuzda umarım beğenebileceğiniz bir kitap olur.
Hava UyanıyorElise Kova · Yabancı Yayınları · 20164,167 okunma