2021 20. kitabı
Kuzgun yazardan okuduğum ilk kitap ve ben kalemini sevdim. Özelikle güçlü kadın karakterlere karşı ilgim var ki burada Ada resmen gözlerimden kalpler fışkırtacak kadar iyi bir karakterdi. O bir kadın kahraman ve ben zevkle okudum. Ada küçükken annesi tarafından terk edilir. Cok zekidir ve kendisini babasiyla birlikte hackerlik yaparken bulur. Birgün babasi ve kendisini ihbar eder. Özgür olmak isterken ıslah evinde geçirdiği süreç cok daha zorlu geçer. Onu tutuklayan polis sayesinde manevi alesi olur ve çıktıktan sonra hayatına yön verir. Geçmişi polis olmasinin önüne de set vurur ama o yaptıklarının affedilmesi için adaleti sağlamalıdır. Kendini geliştirir ve adalet için suçluların karşısında yerini alır. O bir kuzgundur. Polisin bulamadığı kanıtları bulur, suçluları yakalar ve teslim eder. O bunları yaparken ise polis teşkilatı onu da bir suçlu olarak görür. Suçu polis yetkisi dışında adaleti sağlamaktır. Kuzgun o kadar iyidir ki işinde izini bulamazlar. Onu yakalamak için ise özel bir ekip kurulur. Başina başkomser Egemen geçer. Gündüzleri bir kafe sahibi, hayırsever olan Ada geceleri bir fikir bir kuzgundur. Geçmişi geleceğine yön vermiş, adalet için, kendisini affettirmek için haksizlara karşı bir fikir o bir kuzgun. Kendini geliştirmiş, yazilimda usta ki kendi yaptığı programları sadece o çözebilir, dil bilen, karşılıksız iyilik ve yardim yapan, sevdiklerini canı pahasına koruyan zeki bir kız Ada ve ayni zamanda onu okurken hissettiğim öyle yabanci polisiyelerdeki kadin karakterler gibi değilde daha bizden biri gibi de olduğu. Naif bir aşkta okuyoruz. Avcinin avina aşkı. Yazarın araştırma yapip yazdığı kısımlar vardi ki genç bir yazar olarak bu kurguyu, akıcılığı ve güçlü bir karakter çıkarmış olmasını cok sevdim. Bazen Ada gibi olmak istedim okurken yardim etmek, haksizliga karşı durmak belki birazcıkda hackerlik gibi olmasada yazilim konusunda bilgi sahibi olmak bu olay baya ilgimi çekti Kitap baskısına da bayıldım bunu da demeden gecemicem. Yorumumu çok uzatip sizi sıkmak istemem ama ben başlarken ilgimi çekmişti kitap ve beklentim vardı. Kapağını kapattigimda ise yine aynı duyguları taşıdım. Ben severek okudum. Devamını merakla bekliyorum. Arkandayim Ada Kuzgun çok iyi bir fikir
KuzgunFiliz Puluç · Agapi Yayınları · 2021755 okunma
Eren'i tanımak için ateşi okuman gerek ;-)