HALÜSİNASYON || ALEİN KENTİGERNA
Kitaba puanım 10/10
Gürültü ve huzur, rekabet ve paylaşım, iyi ve kötü... Aynı kentin içinde, aynı mahallede, hatta aynı evin içinde büyümüş insanlar nasıl bu kadar birbirine zıt olabiliyor, nasıl dünyayı bu kadar farklı yorumlayabiliyorlar.
Kimileri yaşadığı hayattan bir şeyler almaya çalışıyor, kimileri ise hayata bir şeyler katmak... Kimisi vahşi bir hayvan gibi insanları öldürüyor, kimileride insanların hayatını kurtarabilmek için ömrünü tüketiyor.
Okuduğum en güzel ilk 3 polisiye kitabın içine girebilecek bir eser. Bu kitabı okurken kendinizi bir dedektif gibi hissedeceksiniz. Bazen şifreler çözmeye bazen de hayatı anlamlandırmaya çalışacaksınız.
Ben kitabı okurken kafamda tonlarca teori ürettim ve gerçekten polisiye türleri en sevdiğim tür. Artık bu konuda az da olsa ustalaştım ve çoğu zaman teorilerim tutar ama bu kitapta bir teorim bile tutmadı. Gerçi tutmadığına sevindim .
Hele de sonu beni benden aldı. Çoğu kişi okuduktan sonra yazarın, finali ters köşe ile bitirim derken fazla abarttığını savunmuş. Bence de abartılmış kitabı bitirdikten sonra böyle bir final mi olur diye 2 gün boyunca psikolojim alt üst oldu . Ama bu asla kitabı kötü bir duruma getirmemiş daha çok akılda kalıca bir hal almış.
Zaten polisiye okumakta budur. Ya bir kurbana ya bir katile ya da bir ajana dönüşürsünüz. Ben bu kitap da hem katil hem kurban hem de bir ajan oldum.
‼POLİSİYE SEVEN KİŞİLERİN ÇOK SEVECEĞİ BİR KİTAP