2021 1. kitabı
Okunma: 03 Ocak 2021 20:46
(İnceleme Spoiler İçerir) • Hem okuduğum ilk distopik roman olması, hem de pandemi döneminde okumuş olmam kitaptan oldukça etkilenmemi sağladı. Hatta bazı şeyler korona döneminde yaşadıklarımıza öyle benziyordu ki şaşırdım. Örneğin Flurya’nın ürettiği virüs tüm dünyayı aynı anda ele geçirmesi için süreli olarak ayarlanmıştı. • Kitaptaki senoryalar bana hiç de uzak gelmedi. Olur mu olur dedim. Hatta şu an bu tarz bilimsel çalışmalar yapılıyor bile olabilir. Avam olarak hiçbir şeyden haberimiz yok belki de.. • Flurya’nın yarattığı dünyayı beğenenler olursa eğer yazarın eserini “üstopya” olarak adlandırması yerini bulmuş olur. Fakat bana göre Flurya'nın insanları hayvanlaştırarak dünyayı kurtarma çabası tamamen distopik bir olay. • Kitapta Antilop karakterinin ve ana kahramanımızın annesinin hayatıyla ilgili yeterli bilgi yoktu. Bu konuda kafamda soru işaretleri kaldı. Belki serinin diğer kitaplarında sorularıma cevap bulabilirim. • Buradaki incelemeleri okurken karşıma çıkan ve kitabın konusunu anımsatan bir Jurassic Park film repliği ile incelemeyi bitireyim: “Tanrı dinozorları yarattı. Tanrı dinozorları yok etti. Tanrı insanı yarattı. İnsan Tanrı’yı yok etti. İnsan dinozorları yarattı.”
Antilop ve FluryaMargaret Atwood · Doğan Kitap · 2018371 okunma