2021 10. kitabı
"Zihnimde kalan; gökyüzü, bulutlar ve annemin berrak mavi gözleri." ---------------------------- #kitapkonusu 1960'ların Türkiye'sinden nostaljik bir hikaye. Ali ve Münire kaçarak evlenir ancak Ali'nin hayatı hep tersliklerle doludur. Bilgili, kitap okumaya, araştırmaya aşık Ali; iftiralara uğrar, neredeyse hain ilan edilir. Bu durum yüzünden beldeden beldeye göç eder. Eşini, işini kaybeder. Bir yandan oğlu Mustafa'yı büyütmeye çalışırken bir yandan görüşlerini dile getirecek mecralar arar. ------------------------ #kitapyorumu Kitap sıcacık bir dille kaleme alınmış. Anadolu'nun insanını çok güzel tasvir ediyor. Aşk, hüzün, sevinç her duygunun hissiyatını yaşatıyor. Bittiğinde içimde bir burukluk oluştu. Özellikle Yârdan vazgeçmeler ne kadar hüzün verdi anlatamam! Filminin bir kısmını önceden görmüştüm, aklımda bir şey kalmamıştı. Dikkatle izlemeyi düşünüyorum. #tavsiyemdir. -------------------------- #kitapalıntı "... ama solunan hava, yüzülen su, oturup-kalktığın insan, yürüdüğün yol seni değiştirir." #kitabilisan
Uzun HikâyeMustafa Kutlu · Dergâh Yayınları · 202345,5bin okunma