2021 14. kitabı
Okunma: 02 Mart 2021 18:40
Necronomicon.. Kara dünyanın kitabı.. bu kitabı okuduğum kitaplardan birinde adı geçince zamanında satın almışım açıklamalarına bakmadan. Eminim Gök Türk’ün kitaplarında adı geçmiştir:)) çünkü içinde Sümerler var. Kitabı okuyup anlamaya çalıştım ama dili anlatımı çok kötü. Bi ordan bir burdan bahseden çocuklar gibi ne anlatıyor diyorsunuz. Girişi zaten yeterince uzun tutup Sümerlerle ve kara kitapla ilgilenen iki isimden bahsediyor ama inanınki bahsederken bile bu adamlar ne yapmış diyorsunuz onu bile pek anlayamıyorsunuz. Bu iki isim Crowley ve Lovecraft. Daha sonra araştırınca anlıyorsunuz ki Lovecraft da kurgulayarak Necronomicon kitabını yazmış. Bu iki isimden söz edilme bitince kalan kısımda büyüler ve Marduk’a verilmiş olan 50 ismin açıklamaları yer alıyor. Sümer tarihini bilmeyen okurken zorlanacaktır eminim. Ben Sümer isimlerine aşina olduğun halde karmaşık yazıldığından anlamadığım çok yer oldu. Bu kitap sanki Enuma Eliş gibiydi. Babillerin Tanrısı Marduk’tan bahseder gibiydi. Sanki tabletler çevrilip bu kitaba eklenmiş ve kalanlar büyülerle tamamlanmış gibiydi. O yüzden eski okuduğum kitapları tekrar edermişçesine okurken sıkıldım. Öyle internette kitabı araştırıp okurken insanları delirttiği yazıyordu. Bu Necronomion kitabın aslı El Hazret isimli Arap bir gezgin tarafından Şam’da MS 700’lü yıllarda yazıldığı söyleniyor. Ve o kitabın uzaylılarla ilgili olduğu, ölüleri diriltme, geleceği görme gibi büyülerinin olduğu söyleniyor. Hatta öyle ki bu kitap gerçeklerin göründüğü gibi olmadığını ve gerçeklerin aslında insanları yokluk hissinden dolayı delirteceği ifade ediliyor. Yine El Hazret’in görünmeyen güçler tarafından öldürüldüğü söyleniyor. Şu an elimizdeki bu Necronomion kitabının ne olduğunu anlayabilmiş değilim. Çünkü kitabın aslı var mı yok mu, nerde, kopyası duruyor mu belli değil. Piyasada uydurma çok Necronomion varmış. Bu da onlardan biri olsa gerek, bilemiyorum. Her ne kadar kitabın başında bu kitap basılana kadar çok fazla aksilik yaşandığı söylense de. Sonuç olarak bu kitabı okumak isteyen varsa korkmasın:) aslı değil zaten. İlgili olanlar okuyabilirler.
Necronomicon - Kara Dünyanın KitabıH. G. Giger · Altıkırkbeş Basın Yayın · 2010196 okunma
1 +1'leme