Metastaz 2 : Cendere
2021 13. kitabı
Okunma: 26 Şubat 2021 20:44
Çok değerli iki gazetecimiz Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan'dan yine muazzam bir eser... Devlet kurumlarının özellikle de bağımsız olması gereken yargının, tarikat mensupları ve önde gelen siyasilerin kendi emelleri doğrultusunda kullanılıp hukuk ilkelerinin ne şekilde katledildiği somut belgelerle gözler önüne seriliyor. Kamu kurum ve kuruluşlarının içerisine sızan tarikat mensuplarının ülkemizi nasıl uçurum kenarına sürüklediklerine, önde gelen siyasilerin buna nasıl çanak tuttuklarını okudukça hayret edeceksiniz. Yine 15 Temmuz darbe girişimi esnasında göze çarpan detayları ve darbe sonrasında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kurulan 15 Temmuz Araştırma Komisyonunun kimler tarafından nasıl engellenmeye çalışıldığı ve çalışmaların nasıl ve ne şekilde çarptırıldığı gibi detaylar bulunmaktadır. Benim gözüme çarpan bir başka hususta darbede şehit yakınları ve gazilerimiz için toplanan milyon liraların halen amaç doğrultusunda kullanılmadığı ve ailelerin halen mağdur edildiği konusu idi. Haberleri takip edenler biliyorlardır bu parayı soran ailelerin polis tarafından nasıl gözaltına alındıklarını... Hatta bir gazimiz kendisine verilen beratı sobaya attığını bile ifade ediyor... Ülkemizin geldiği şu durumlar için ne söylenir inanın bilmiyorum. Ülkemizi bile isteye orta çağ karanlığına itmek isteyen gücün ne olduğu aslında yöntemleriyle de kendini belli ediyor. Bunu anlamak için yakın tarihimize bir göz atmak yeterli olacak aslında. Dini hassasiyetlerin yanında birde milliyetçilik duygularının istismar edilmeye başlandığı şu karanlık dönemden bir an evvel kurtulmak dileğiyle... Neyse lafı daha fazla uzatmak istemiyorum. Bu cesaretli çalışmalarından dolayı kahraman yazarlarımız Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan'ı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum. Bütün okur sever dostlarıma şiddetle tavsiye olunur. İyi okumalar.
Siyaset
Metastaz 2Barış Terkoğlu · Kırmızı Kedi Yayınları · 20201,112 okunma