Puan vermedi·154 syf.····Okunma: 04 Mart 2021 11:42 Kitapla beni buluşturan @saribezlikadinlara ve yazarımız Şeyma Reyhan Gözen'e çok teşekkür ederim.
Bilimkurgu kitapları sevenlerin kaçırmayacağı bir kitap. Bilimkurgu romanlarının en belirgin özelliği insanı var eden coğrafya, tarih ve kültürden çoğu zaman bağımsız olmasıdır.
İstanbul'dan Tokyo'ya Atina'dan Rusya'ya sürüklenirken bir zaman makinasına binmiş gibi Lotus'un izlerini süreceğiz.
Kahramanlarımızın olaya başlaması tüm dünyada toplu bebek ölümlerinin olmasıyla maceraları başlar. Bu kısım bana "Atiye" adlı diziyi hatırlatsa da kitabı okuyunca farklı olduğunu gördüm.
Lotus tableti ve onun laneti... Rüyadan yola çıkıp gerçek hayatta olan bir yüzük... Geçmiş, gelecek , iyileştirme gücü olan üç ayrı kişi...
Kitabın konusunu çok beğendim. Kitap biraz daha uzun ve detaylı olsa çok daha güzel olurdu. Konu güzel fakat geçişler hızlı ve sert olmuş. Bazı konular havada kalmış. Kitabın başında verilen karakterleri daha detaylı ve güzel yansıtılmasını isterdim. Bölumlerde karakterlerle alakalı düşündürdü beni.
2156 yılı ve 2026 yılıyla ilgili daha detaylı bilgi görmek isterdim. Kafamda canlandırma açısından.
Son olarak yazarın anlatımı son derece akıcı. Kitap hemen bitiyor. Sade yalın bir dil kullanılmış.
Yazara başarılar diliyorum. Kitabın devamını beklediğimizi bilmesini istiyorum.