2021 5. kitabı
Okunma: 04 Mart 2021 11:21
Spoiler içerir Orhan Pamuk’un daha önce 2 kitabını okumuştum (Kafamda Bir Tuhaflık ve Kırmızı Saçlı Kadın). Okuduğum bu iki kitabında olay örgüsünü beğenmiştim. Masumiyet Müzesi adlı kitabını da diğer kitaplarını okuduğum gibi bir solukta bitirdim. Romanı okurken ilk başta gerçekten yaşanmış bir hikayeyeyi romanlaştırarak yazdığını düşünmüştüm; fakat öyle değilmiş. Kitaptaki betimlemeler ve olay örgüsü gerçekten ustalıkla yazılmış.Kitabı okurken anlatılan olayları hayalinizde çok rahat bir şekilde canlandırabiliyorsunuz. Kitabı okumadan önce kitabın müzesinin olduğunu biliyordum fakat bu müzenin hayal ürünü olarak romandaki karakterlere göre dizayn edildiğini öğrenince çok şaşırdım çünkü hem kitabı böyle bir ustalıkla yazıp hem de müzeyi ona göre dizayn etmek bence büyük bir ustalık gerektiyor. Orhan Pamuk her zamanki gibi diğer yazarlardan farkını tekrar burada kanıtlamış oluyor. Açıkçası herkesin değindiği olay örgüsünden tekrar bahsetmek istemiyorum; kitabı mutlaka okumanızı öneriyorum. Kitabı okuyanlar için kitabın son sayfalarına doğru kitaba basılı bir bilet yer alıyor o bileti damgalatarak müzeyi ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz. Şimdiden keyifli okumalar :)
Masumiyet MüzesiOrhan Pamuk · Yapı Kredi Yayınları · 202460,4bin okunma