·424 syf.····Okunma: 06 Mart 2021 02:41 Goblin Kralı tek kitap zannederken seri olduğunu öğrendim. Okuduktan sonra da iyiki seriymiş dedim çünkü devamını okumayı çok isterim. Kral ve varisleri bir zeplin kazasında öldükten sonra, sürgündeki istenmeyen varisin tahta çıkışıyla başlayan hikâye; daimi olarak saray entrikaları etrafında dönüyor.
Yazarın dili ve belkide biraz da ana karakterin büyüsüyle kitap çok rahat okunuyordu. Yani ana karakterimiz Maia okadar nazik ve iyi kalpli biri ki, onun kurtlar sofrasına atıldıktan sonra yaşadıklarına hem endişe hem de gururla şahit oldum. Goblin Kral, inanılmaz aksiyonların olduğu epik fantastik bir eser değilde; daha çok low- fantasy diyebileceğimiz, hafif fantastik ögeler içeren, odağında büyü sistemlerinden ziyade dünya oluşturma, politika ve karakterler olan, akıcı bir kitaptı.
Kitapla ilgili eleştirlen şeylerden biri de isimler. Gerçekten isimlemeler biraz karmaşık ve akılda tutması zor fakat yazar kitabın sonuna bunun için bir kalvuz koymuş. İsimlerin kime ait olduğunun yanı sıra isme gelen eklerin anlamlarını vs açıklamış. Başlarda kafam karışsada biraz ilerledikten sonra isimlere alıştım diyebilirim.
Bu arada kitapta yazım yanlışları da vardı, çok büyük bir rahatsızlık veya kesinti oluşturacak bir boyutta değildi ama bir sonraki baskıda düzeltilebilir tabii. Keyifle okuduğum bir kitap olduğu için devam etmek istiyorum, umarım ikinci kitap biran önce çevrilir.