Puan vermedi·192 syf.····Okunma: 06 Mart 2021 16:41 İrlandalı yazar ve ressam Christy Brown kendi hayatını yazdığı eser ya da onunla bütünleşen sol ayağının hikayesi.
Beyin felci ile dünyaya gelen Christy Brown konuşamıyor, hareket edemiyor (sol ayağı hariç) ve doktorlar tarafından zihinsel engelli olduğu söyleniyor ama annesinin desteği (annesi asla öyle olduğunu düşünmüyor) böyle olmadığını göstermiş.
Kitapta dediği gibi :
"Fark etmek acıydı ama gerekliydi. Gözlerimi kapatıp hakkımdaki hoş olmayan gerçeklere sırtımı dönmenin bana ne yararı olacaktı? Bunu birçok kez denemiştim; fakat son sınavı biraz daha ertelemekten başka bir şey yapmıyordum. Bunun bir şekilde yaşanması gerekiyordu. Yaşandı, beni mutsuz etti, bir dönem acı verdi, fakat sonunda kendi içimde daha güçlü olmamı sağladı.
Asla diğer insanlar gibi olamayacaksam, en azından kendim gibi olacaktım ve kendim gibi olmak için elimden geleni yapacaktım.
Büyük bir savaş başlıyor gibiydi. Kazanmak istiyorsam, sahip olduğum her şeyi ortaya koyacaktım. Büyük bir bedel ödeyecektim, belki de acı bir bedel olacaktı bu. Korkutucu olabilirdi; ama sonunda zafere ulaşacaktım."
Dediği gibi zafere ulaştı, herkese keyifli okumalar.
(Bu arada filmi de var ama kitabı okumak daha keyif verici:))