2021 8. kitabı
Okunma: 08 Mart 2021 03:18
Kötü yorumlara rağmen, sonuçta Harry Potter kitabı ne kadar kötü olabilir ki diye düşünerek gidip çıkar çıkmaz almıştım bu kitabı. 5 sene olmuş, vay be... Harry Potter filmlerinin ve kitaplarının benim için ne kadar değerli olduğunu ve bunun sebeplerini anlatsam çok uzun bir yazı olur. Hayatımda dönüm noktası bile diyebileceğim şeyleri tetiklemişti zamanında. Bunu niye söylüyorum? Harry Potter'ı bu kadar seven bir kişinin bile bu kitabı beğenmediğini anlamınızı istediğim için. "Adı Harry Potter olduktan sonra ne olursa olsun severim." mantığına dayanarak okumuştum bu kitabı. Evet, okudum ama ben ne okuyorum diye düşünerek okumuştum. Kitabı bitirene kadar karakterlere gıcık olup sürekli "ne gerek vardı buna şimdi?" diyerek okudum. Kitaptan aklımda kalan tek şey Albus karakterinin ne kadar boş ve sinir bozucu olduğu. Başka aklıma bir şey gelmiyor. 360 sayfa ne okumuştum ben acaba diye düşünüyorum ama yok, başka hiçbir şey hatırlamıyorum. Kitabın tiyatro metni şeklinde yazılmış olması da hiçbir ayrıcalık katmıyor, tam tersine yapay hissettiriyordu. Demek ki bazı şeylerin tadında bırakılması gerekiyormuş. İlla bu kitabı yazacaksan keşke 8. kitap olarak değil de bağımsız bir hikaye olarak çıkarsaydın. J.K. Rowling, Harry Potter gibi harika bir büyücü dünyası yaratan kişiden, Harry Potter markasını yaptığı her hareketle zedeleyen birisine dönüştü zaten gözümde. Yıllar boyunca yaptığı saçma sapan açıklamalar zaten yeterince sinir bozucuyken bir de böyle gereksiz bir "devam hikayesi" yazarak Harry Potter markasının ekmeğini yemeye devam edeyim ve dibini de iyice sıyırayım demiş. Çok şükür ki kitap o kadar ucuzdu ki aklımda bile kalmadı. Harry Potter'ın sonu dendiğinde aklıma gelen tek şey Ölüm Yadigarları'nın sonu hala. Bu kitabın gözümde hiçbir geçerliliği yok. Seri benim için "19 years later" kısmında bitmiştir. Sizin için de öyle olmasını tavsiye ediyorum.
Harry Potter ve Lanetli ÇocukJ. K. Rowling · Yapı Kredi Yayınları · 201612bin okunma