2021 6. kitabı
Fedailerin Kalesi Alamut’ta 11.yüzyıl İranın da, Seyduna Hasan Sabbah ve fedailerinin , gün gün büyüyen ,büyüdükçe içine aldığı herşeyi yakan bir ateş topuna dönüşmesini, Elbruz Sıra Dağları üzerinde ,gürül gürül akan Şahrud Irmağı’nın yanı başında yükselen gizemli kartal yuvası Alamut’un hikayesini eminim sizde benim gibi heyecanla okuyacaksınız. Okudukça kanınızın donduğu, her bir sayfasında vicdanınızın çırpındığı bu hikayede çaresizliğin ve kimsesizliğin ağlarına takılmış insanların korkunç anlarına tanık olacak okuduklarınıza inanamayacaksınız.Ve evet kıvrak zekasıyla yıllar boyunca üzerinde çalıştığı planı adım adım hayata geçiren ve tarihin ilk terör örgütünü kuran Hasan Sabbah ve Fedailerinin esrarengiz hikayesine beraberinde hayranlığınızı gizleyemeyeceksiniz. Tüm bu gizem insan da merak duygusunu zaten yeterince uyandırigor olsada , bir de kitabın gerçek bir tarihle kurgulanıp devrinin en güçlü kişilikleri üzerine bina edilmiş olması hikayeyi bir çok kişi için olduğu gibi bana göre de enlere taşıyor . Tüm tüm bunlarda yetmiyormuş gibi sevgili yazarın varlığını unutturup ,olayları betimlemesi öyle öyle güzeldi ki , kitap okudugunuzu unutup sanki o karakterlerden biriymişsinizce gerçekleşmekte olan bir olayı izlediğiniz hissini uyandırıyor. Kısacası “Fedailerin Kalesi Alamut’ anlaşılır sade üslubu ile okurken hiç yorulmayacağınız aksine ordan oraya sürüklenip, heyecanı doruklarınıza kadar tadacağınız mükemmel bir kitap. Ve son olarak ; Semerkanttan sonra Acem tarihinin o fantastik havasını yine içinize çekmek ve Alamutun gizlerle dolu kapılarını aralamak isterseniz sizde bu kitabı okuyabilirsiniz .Ancak unutmayın 1000k “Hiçbir şey gerçek değil her şey mübah”Yoksa “aranızdan bazılarının kelleleri gidebilir :)
Fedailerin Kalesi AlamutVladimir Bartol · Koridor Yayıncılık · 201249,9bin okunma