2021 8. kitabı
Okunma: 12 Mart 2021 16:32
Selamün aleyküm inceleme yazmak için epey kafa yorduğum bir kitap oldu bu. Ama sonunda zaten kitapta, yaşadığımız dijital çağın bizi nasıl ve hangi yollarla köleleştirdiği öyle güzel anlatılmış ve bu kölelikten kurtulmanın basit ama etkili yolları öyle güzel dile getirilmiş ki daha ne gerek var incelemeye yazmaya dedim. En iyisi bu basit ama etkili yollardan bir kaç örnek vereyim, onlar kitabı anlatmaya yeterli olur zaten. Tek başına sakin zaman geçir. Zamanı genişlet. Düşünce ve fikirlerini bir köşeye yaz. Zihnini genişlet. Şarkı söyle. Dua et. Ruhunu genişlet. Her yere yürü, yürüyebildiğin kadar yürü. Yürüyerek gidebildiğin her yere yürüyerek git. Ufkunu genişlet. Karşılaştığın kişilerle selamlaş, onlara gülümse. Zamanı genişlet. Hiç bilmediğin bir konuyu öğrenmeye çalış. Merakını genişlet. Çayır çimene uzan göğe bak. Kalbini genişlet. İnfak et. Yoksulları ara, yardım et. Onların sevgisiyle kalbini büyüt. Bir başkasına yurt ol. Ülkeni genişlet. Yârinin, evladının gözlerinin içine bak. Sevgini genişlet. “İnsanı insan yapan öze sadık kalmak ve dijital prangalardan kurtulmak için kılavuz bir kitap” Herkesin kendini sergilemek için birbiriyle yarıştığı bu sanal dünyada siz herkese inat mahremiyetinizi koruyun. Mahremiyet özgürlüktür. Kitapla kalın. Hoşçakalın
M. Kemal Sayar · Kapı Yayınları · 2019541 okunma