Kahin
2021 5. kitabı
Okunma: 25 Ocak 2021 06:43
"Ben Kâhin'im! Kaderler düşlerim ve de yaşanmamış hayatlar! Ya da görülmemiş ölümler... Zaman artık benim ellerimde! Ve ben de zamanın durduğu yerdeyim!" Bu kitabın yeri bende her zaman ayrı olacak. Neden mi? Size nedenini kısaca anlatayım. Her şey bundan aylar aylar önce Bikitapokudum Hülya ile telefonda konuşurken başladı. Dan Brown serisini yeni okuyup bitirmiştim ve bana aynı Dan Brown kitaplarında olduğu gibi beyin yakan, sağ gösterip sol vuran, polisiye türünde kitap önermesini istemiştim. Hiç düşünmeden bana direk "Kahin" demişti... Kitabı her yerde aradım. Basımı bitmiş, sahaflarda yok... Kitabı alanların peşine düştüm belki bana satarlar diye ama hiç kimse kitabı satmak istemiyordu... Tek çare yazara sormaktı, sordum. Ve kitabın tekrar basılacağı haberini aldım. Evet kitap satışa çıkar çıkmaz aldım ve hemen okumadım, okuyamadım. Almak için çok emek verdiğim kitabı hemen okuyup bitirmek istemedim. Ta ki @nihllck.kitap ın başlattığı #aydabirpolisiye etkinliğine kadar. Kitabı 1 hafta da tadını çıkararak okumak istedim ama malesef 2 günde okuyup bitirdim. Tek kelime ile muhteşem ve hatta fevkaladenin fevkinde bir kitaptı. ️ Konusuna gelince; Türk asıllı gazeteci Devran Brice Shawn, korkusuz ve cesur biri olarak tanınıyordu. Peşine düştüğü olayları mutlaka çözer ve aldığı tehditlere rağmen tüm gerçekleri yayınlamaktan çekinmezdi. Bir gün Shawn’a esrarengiz bir şekilde gelen e-postada kendine kahin ismini veren biri, gerçekleşecek korkunç bir ölümden bahsetmektedir. Başta inanmazlar ama gazetecilik merakları ağır basıp gizemi çözebilmek için Shawn ve ekibe yeni katılan Veronica ile kahinin söylediği yere giderler ve ilk kehanetin gerçekleştiği korkunç ölüme şahit olurlar. Bundan sonra gelen kehanetleri çözmek daha da zor bir hal almıştır. Shawn, ekip arkadaşları Veronica, Lucia ve Efe ile birlikte bu kadim olayın peşine düşerler. ️ Yazar Günay 'un kalemine, yüreğine sağlık. Herkese şiddetle tavsiye ederim.
KahinGünay Gafur · Fantastik Kitap · 2020263 okunma