şaban öz siyer soruları
2021 13. kitabı
Okunma: 13 Mart 2021 09:47
Ön sözde söylenenler son sözde söylenenleri ne kadar masum kılar muamması ile birlikte zihinlerde kalan bundan sonra okunanları akıl süzgecinden geçirme, mantığa vurma ve yüzlerce yıllık emeğe şüpheli bakma yaklaşımı olacaktır bu eser okunduktan sonra , ki buda günümüz hadis inkarcılarına her nekadar yazar onları kötülesede göz kırpmak olacaktır. Örneğin miraç hadisinde Allah bilmiyordu da hz musa mı biliyordu 50 vakitlik namazın ümmete zor geleceğini gibi akli yaklaşım, kuran ayetlerini dahi akli çerçevede sorgulamaya kapı açacak son derece tehlikeli bir yaklaşımdır. Madem ki sıradışı olarak , doğru şeylerde söyleniyo olsa dahi yüzyılların birkimine ters şeyler söyleniyorsa ve bunlar evet hayır mesabesinde, ' tamemen zındık uydurmasıdır' gibi basit bir yaklaşımla olmamalıdır. Bunu yapan zındıklar kimdir ne zaman olmuştur buna kapılanlar kimlerdir sizden önce bunu fark eden olmadımı olduysa görüşünüzü desteklemesi için bunların isimleri nelerdir vb açıklamalar ile detaylandırılmalıdır eseri uzatmıcam sade kalsın gerekirse bu işin derinliği merak edenler araştırsınlar düşüncesi de son derece risklidir. Rabbim hakkı bilip amel edenlerden olmayı nasip etsin. amin
Din
Siyer SorularıŞaban Öz · Endülüs Yayınları · 201835 okunma