2021 18. kitabı
Okunma: 13 Mart 2021 11:31
erich fromm'un olma sanatı uzun zamandır kitaplığımda duruyordu, okumak için en doğru zamanı seçmişim sanırım. çünkü kitap farkındalık, otoanaliz ve meditasyon gibi insan ruhunu ön plana alan konulardan bahsediyor. ben de şu sıralar mod olarak pek iyi hissetmiyordum ve bu duygu durumumun üstüne kitap ilaç gibi geldi. bahsettiği farkındalık ve otoanaliz kavramları kendime yönelik düşüncelere yönelmemi ve bunu gerçekten hissederek yapmamı sağladı. hani bazı kitapları okuyup kapattığınızda kafanızda anlattığı şeyi de kapatırsınız ve kitabı görmedikçe hikayesini hatırlamazsınız ya işte bu kitap o kitaplardan değil. kitap kendisini okuduğum süre içinde de sonrasında da sürekli bir düşünce haline girmemi sağladı. direkt yaşamınıza dahil edip uygulayabileceğiniz ara ara da elinize alıp kendinizi eleştirebileceğiniz bi anlatıma sahip. dili çoğu psikoloji kitabına göre çok çok yalın. yormadan okutuyor kendini ve okurken sakinleştiğinizi hissediyorsunuz. uzun zamandır dingin hissettiren bi kitap okumamıştım, umarım sizler de seversiniz. iyi okumalar.
Olma SanatıErich Fromm · Say · 20171,427 okunma