yani şu ana 3 kitap birden okuyorum ama birisi nazım hikmetin tüm şiirleri diğeri kitabı mukaddes birisi de medeni bilgiler bu tarz kitaplar okurken başka kitapta okuyabilirim ama bir roman okurken ayrı bir romana başlamam sebebi de yeni başladığım romanı daha çok seversem diğerini bitiremem :)
Bu insandan insana değişen bir durumdur. Eskiden aynı anda 6-7 kitap okuyabiliyordum ancak şu an derslerim vs. derken 2 kitabı aynı anda anca yürütebiliyorum. Ayrıca bu 2 kitaptan bir tanesi genellikle dergi oluyor.
Aynı anda birkaç kitap okumanın bir dezavantajını görmedim ama odaklanmada sorun yaşayan bir insan aynı anda okuyorsa kitapları birbirine karıştırıp kitapları anlayamayabilir.
O yüzden odaklanmada bir sorun yaşamıyorsa aynı anda okumanın bir sorun oluşturacağını düşünmüyorum. Odaklanmada sorun yaşıyorsa bitirdikten sonra yeni bir kitabı okumaya başlaması daha iyi olur diye düşünüyorum.
Aynı anda 4, 5 kitap okuyorum .
Birinden sıkılınca ötekine devam ediyorum . Yazarlarin bakış açılarını ,etkileme becerilerini çok daha iyi anlıyorum.. böylece bir sınıflandırma yapıyorum onlar arasında .
Kötü yanı yok gibi bende