2021 17. kitabı
Okunma: 15 Mart 2021 18:54
Oldukça etkileyici hikayelerden oluşan bir kitap. Bu hikayeler Almancı gurbetçilerin acı-tatlı hikayeleridir. Yazar oldukça tatlı ve akıcı bir dil ile hitap etmiş.Fakat bazı sözcüklerin Öz Türkce diye kullanımları bazı zamanlar dilin tadını bozmuş. Fark yerine ayırt sözcüğü anlam bozulmalarına yol açmış örneğin. Türkiye ile Almanya birçok açıdan gurbetçilerin dilinden aktarılmış. Bugüne göre epey eski sayılır bu kitap. Herkese aynı tadı vermeyeceğinden eminim. Nitekim bazı olayların anlaşılması ne kadar yaşandığına bağlıdır şahıs açısından. Gidenlerin dönenlerin, özlenenlerin beklenenlerin hikayeleri olan kitap okunmaya layık benim açımdan. Özellikle de anlatımı. Çok uzun olmayan cümlelerle, yalın bir dille ama oldukca akıcı ve etkileyici bir anlatım tekniği kullanılmış. Fakat kitapta hoş olmayan bir taraf var. Sağ sol mevzusu yine karşınıza çıkıyor. Hâlâ aynı düşünceler mevcut olsa da artık geçmişe nazaran birçok şey değişmiş. Okur yazar takımının iki cenah içinde kalmasını anlamak her zaman güç gelmiştir bana. Ülkede ciddi manada aydın bir tabaka bugün bile yok bana kalırsa. Tabii bana kalırsa. Bir de Türkçe başka başka düşuncelerin etkisinde ve bugünde hırpalanıyor. Dilimizi korumamız lazım. Keyifli okumalar.
Telli YolFakir Baykurt · Literatür Yayıncılık · 2015106 okunma