·126 syf.····Okunma: 16 Mart 2021 19:47 John Steinbeck,sevilen kafa romanlarında tarım işçileri üzerinden güzel işler çıkarıyor.Bu romanında iki yol arkadaşının hayallerini,hikayelerini güzel biçimde karşımıza çıkarıyor.Açıkcası kitabın sonuna gelene kadar bu kitabın abartıldığını düşünüyordum fakat sonundaki mesaj beni gerçekten etkiledi.İnce bir kitap olup herkesin arkadaşlık,dostluk hakkında güzel bir kesit sunan bu kitabı okumasını tavsiye ederim.
Kahramanlarımızdan birisi iri yarı,güçlü ve aptal;diğeri onu yönlendiren,ona göz kulan olan yol arkadaşı.Para kazanıp kendi topraklarını satın alıp işlemek için yollara düşen arkadaşların başı aptal olan yüzünden sürekli belaya giriyor ve sıklıkla yer değiştirmek zorunda kalıyorlar.
SPOİLER İÇEREBİLİR!!!!!!
Özünde iyi olup sevginin saflığını fazlasıyla içinde barındıran iri yarı abimiz,ayı yavrusunu severken öldürmüş atasözünün tam anlamıyla karşılığı olarak karşımıza çıkıyor.Başlarına bela açmaktan başka bir şey yapmamakta ısrarı üzerine artık yanında olamayacak olduğunu anlayan yol arkadaşına başka yol bırakmayarak hepimizi kitaba şaşırmış şekilde baka bırakıyor.