2021 99. kitabı
Öncelikle, serinin ikinci kitabı Gemina'nın yorumunu yazarken belirttiğim şekilde, bu kitaplar bazı seriler gibi birbirinden bağımsız değil. Yani Illuminae okumadan Gemina ya da Obsidio okursanız bir kitaba yarısından başlamış olursunuz. Bunu da kimsenin isteyeceğini sanmıyorum. Uyarı kısmını geçtiğimize göre size kitabı ne kadar çok sevdiğimden bahsedeyim... Bana göre Obsidio serinin en karışık ama en etkileyici kitabıydı. İlk ve ikinci kitaptaki karakterler (sayarsam muhtemelen spoiler olur bu yüzden sadece göz kırptığımı farzedin) buradaki yeni karakterlerle birleşiyor (göz kırpması) ve BeiTech saldırısından sağ kurtulmaya çalışıyorlar. Seri zaten başlı başına farklı bir seri ve bu farklılığın en ufak parçasını bile harcamamışlar. Keşke böyle olsaydı dediğim tek bir nokta bile yok. Pegasus Yayınları gerçekten ama gerçekten harika iş çıkarmış. Hatta serimizin yapay zekası olan AIDAN'a bile zaman zaman beslediğim düşmanlıktan pişman duydum ve... artık onu seviyorum galiba. Tabii Illuminae kitabının yorumunda bahsettiğim gibi, benim halbim hala Winston'da. Bkz. Winston: Dan Brown'ın 3 Ekim 2017 tarihinde çıkardığı Başlangıç adlı romanın biricik, yapay denilemeyecek kadar zeki zekası. Başlangıç'ın gülü.
ObsidioAmie Kaufman · Pegasus Yayınevi · 2018958 okunma