İlluminae Dosyaları #3

Obsidio (Illuminae Files)
Ciltli

2019 166. kitabı
Okunma: 14 Kasım 2019 00:02
Selam.. Amie Kaufman & Jay Kristoff “İlluminae Dosyaları -3 / Obsidio”.. Kaba bir hesapla iki bin sayfalık seriyi tamamladım. Beş post önce, bilim kurgu serinin ilk iki kitabını değerlendirmiştim, önce ona bakmak isteyebilirsiniz. Obsidio final kitabı. Gemina’dan bahsederken, çok büyük bir sürpriz son beklemediğimi söylemiştim, beklediğimin haricinde şeyler oldu mu? Hayır️ İkinci kitapta yükseltilmiş bilim paydası, üçte yine geri düştü, baş karakterler devamlılık açısından, varlıklarını sürdürse de, öne çıkan başka isimler oldu. Akışta görece daha az illüstrasyon ve rapor hali var, zira son düzlükte bir gezegene, dolayısıyla ikili ilişkilere sahibiz. İnternet yazışmaları şeklindeki rutin azaltılmış, insan faktörü çoğaltılmıştı. Serinin genelinde, şiddet unsuru daimi. Kişiler, zamanlama ve şekli ne olursa olsun, şiddet omurgayı ayakta tutan sabit. Pegasus redaksiyona daha fazla dikkat etmeli, fiyat performans diye değerlendirince, çok fazla yazım hatası vardı. Seri benim için, öncesinde belirttiğim olumsuzluklara rağmen, genellediğimde türü içinde, tavsiye listemde. Sevgim üzerinize olsun.
Bu Seriye Bayıldım!
2020 2. kitabı
Okunma: 03 Ocak 2020 16:51
Artık Beitech sivilleri de öldürmeye başladı. Haksız yere herkesi. Kerenza IV'te olaylar karmaşıktı. Unutulan gemi Mao'ya geçen Grantler-evet, baba Grant yaşıyor- Malikovlar ve sevgili Hanna her şeyi tersine çeviriyor. Ezra ve Nik'in dostluğu hoşuma gitti. Aidan'ın bir canavara dönüşmesi de Neyse ki sonu beni tatmin etti. Spoiler olmadan bu kadarcık inceleme oluyor
2023 3. kitabı
Okunma: 30 Ocak 2023 22:03
“Uğrunda Ölmeye değecek bir hayat yaşa.” *SPOİ Seriyi bitirdiğim için içimde bir eksiklik var. İnanılmaz beğendiğim bir seri oldu. Ve gerçekten karakterleri özellikle Aiden’i çok özleyeceğim. Öncelikle gerçekten keyif veren bir kitap yolculuğu oldu benim için. Lakin bu fiyatlara bence hiç bir kitap değmemeli. Çünkü eminim okumak isteyen ve maddi gücü buna yetmeyen çok fazla öğrenci olacak. Bu kadar pahalı olması inanılmaz üzücü. Obsidoyu çok beğendim. Çizimler çok daha az tutulmuş. Olay anlatımı daha fazla yer alıyordu. kitapta tüm karakterler beraberdi. Öncelikle hanna’dan başlamak istiyorum. Başlarda çok pasifti ve Nik’e olan tavrı çok kırıcıydi. Önceki kitapta çok dominant bir karakter olduğu için Kady ile nasıl anlaşacaklar diye düşünüyordum ama arkadaşları içinde çok pasif olduğu için hayal kırıklığına uğradığım bir karakter oldu kendisi. Sadece savaşçı ruhunu seviyorum. Kendini zor durumlarda savunmaları ve dövüşçü olması onu diğerlerinden ayıran en iyi ozelligiydi. Bir diğer karakterimizde Ella. Önceki kitapta en sevdiğim karakterdi kendisi. Bu kitapta da maalesef biraz pasife alındı. Bu kitapta Hackerligini daha fazla kullanmalıydı. Sadece bir kere ciddi bir iş başardı onun haricinde çok fazla dikkat çekmeyen bir karaktere dönüştü. Nik her zaman gibi en favori karakterim oldu. Önceki kitapta ne ise bu kitaptada o şekilde davrandı. Bazı yerlerde Ezra’dan çok daha fazla sevdim. Ezra ve Kady ortak ele almak istiyorum. Kady’i özlemişim. Gerçekten zeki bir karakter. Önceki depresif hallerinin olmaması beni sevindirdi. Sanirim Kady’de en sevdiğim şey planına ölümüne sadık kalması. Sevdiği insanlar için kendini feda etmesi. Ezra’yi da sevdim. Asker olması ve Nik ile ilişkilerini okumak çok keyif vericiydi. Kitapta yeni karakterler tanıyoruz; Asha ve Rhys.
2019 19. kitabı
Illuminae Dosyaları Serisi favori serim oldu! Her karaktere ayrı ayrı bağlandım. Yüzümden silinmeyen bir tebessümle 3 kitabını da birkaç gün içerisinde okuyup bitirdim. Fiyatları sebebiyle almak konusunda tereddüt edebilirsiniz lakin benim gibi indirimleri takip ederek 3 kitabı da cüzi bir fiyata alabilirsiniz. Bu seriyi herkese tavsiye ediyorum :)
Beklentimin altında kaldı :(
2021 15. kitabı
Okunma: 14 Ağustos 2021 15:30
Tüm seri için yazıyorum bu yorumu çünkü diğerleri için hiç yorum yapmadım ve son kitabı yorumlarken spoiler vermek istemiyorum. İlk kitabı okumadan önce çok heyecanlı başlamıştım hatta kitabı almadan önce de heyecanlıydım. Çünkü bilirsiniz kitabın basımı farklı ve herkes tarafından sevilen bir seri bununla beraber tabiki de fiyatı pahalı. Kitabı alıp okumaya başlayınca farkettim ki beklentimi çok yüksek tutmuşum. Konu itibariyle zekice kurgulanmış ve kitabın basımı ile daha da müthiş bir hale gelmiş bu konu da hepimiz hemfikiriz sanırım. Zaten verdiğim puanları da bu yüzden verdim. Nerden puan kırdın diyecek olursanız olaylar benim için biraz şansa bırakılmış gibi geldi. Ek olarak üç kitapta da son hep belliydi. Biraz daha açıklama yaparsam spoi olacak sanırım o yüzden bunun üzerinde fazla durmuyorum. Genel olarak bakarsak, kitabı farklı bir tarz arayan insanlara önerebilirim. Sayfa sayısı yüzünden de korkmasınlar çünkü kitapta boş alan çok fazla yani 600 sayfalık kitabı 300 sayfa olarak değerlendirmek daha mantıklı olur sanırım. Buna akıcı olması da eklenince çabuk bitiyor seri.
2021 99. kitabı
Öncelikle, serinin ikinci kitabı Gemina'nın yorumunu yazarken belirttiğim şekilde, bu kitaplar bazı seriler gibi birbirinden bağımsız değil. Yani Illuminae okumadan Gemina ya da Obsidio okursanız bir kitaba yarısından başlamış olursunuz. Bunu da kimsenin isteyeceğini sanmıyorum. Uyarı kısmını geçtiğimize göre size kitabı ne kadar çok sevdiğimden bahsedeyim... Bana göre Obsidio serinin en karışık ama en etkileyici kitabıydı. İlk ve ikinci kitaptaki karakterler (sayarsam muhtemelen spoiler olur bu yüzden sadece göz kırptığımı farzedin) buradaki yeni karakterlerle birleşiyor (göz kırpması) ve BeiTech saldırısından sağ kurtulmaya çalışıyorlar. Seri zaten başlı başına farklı bir seri ve bu farklılığın en ufak parçasını bile harcamamışlar. Keşke böyle olsaydı dediğim tek bir nokta bile yok. Pegasus Yayınları gerçekten ama gerçekten harika iş çıkarmış. Hatta serimizin yapay zekası olan AIDAN'a bile zaman zaman beslediğim düşmanlıktan pişman duydum ve... artık onu seviyorum galiba. Tabii Illuminae kitabının yorumunda bahsettiğim gibi, benim halbim hala Winston'da. Bkz. Winston: Dan Brown'ın 3 Ekim 2017 tarihinde çıkardığı Başlangıç adlı romanın biricik, yapay denilemeyecek kadar zeki zekası. Başlangıç'ın gülü.
2021 39. kitabı
Okunma: 03 Mayıs 2021 01:44
Selamlar Illuminae Dosyaları serisinin son kitabı olan Obsidio'yu da bitirmiş bulunmaktayım. İkinci kitabın ardından Hannah, Nik, Kady, Ezra ve Ella aynı uzay gemisinde yaşamaya başlamışlardır fakat onların evleri harap edilmişken aralarına başka bir istasyonda, evlerinden olmakta olan başka insanlarında katılacağından habersizdirler. Serinin tüm kitaplarının çok kalın olması sizi korkutmasın. Aralarda çok fazla resimli, sadece bir kaç kelimeden ve cümleden oluşan yerler var. Fakat Gemina'nın yorumunda da söylediğim gibi özel ve tuhaf isimlerin çokluğu kitapları okumayı benim için zorlaştırdı. Ve bir de kitapların içerisinde benim için çok fazla yabancı terim vardı, bu da serinin hoşuma gitmeyen unsurlarından biri. Illuminae Dosyaları'nın bilim kurgu ağırlıklı olarak bulabileceğiniz en iyi seriler arasında olduğunu düşünüyorum ve böyle düşünmemin nedenlerinden biri de karakterlerin arasındaki mesaj ve diyalogların ÇOK eğlenceli olması. Zamana yayılarak okunursa -olayları ve karakterleri unutacak kadar değil, daha çok bir kaç hafta- hoşlanabilinecek kitaplar olduğunu düşünüyorum.
SPOILER VEREBİLİRİM DİKKAT
·624 syf.·
2021 2. kitabı
Öncelikle ne diyeceğimi bilemiyorum bile. Hâlâ inanamıyorum. Bu seriyi bitirdiğime inanamıyorum. İlk kitabı okumaya başladığımda olayları zar zor anladığım için okuma isteğim bile olmuyordu. Ama ilerledikçe her şey bambaşka bir hâl aldı. Size tavsiyem ne kadar başta sarmasa bile anlamasanız bile sabırla okumaya devam edin:) Bitmiş olmasına hâlâ inanamıyorum:( Okuduğum çoğu bilimkurgu kitabından çok daha güzeldi bu seri. Özellikle sonu incitmeyenindendi;) Birçok bilimkurgu kitabının sonunda baş karakterlerden biri ölüyordu. Ama bu kitap hem insana dokunmayı becerip hem de insanı mutlu etmeyi becerdi. Belki sonu mutlu bir son olabilir ama yaşanılan olaylar gerçekten iç acıtıcıydı. Her bir ölüm insanı biraz daha yaralıyordu. Özellikle bu kitapta en iç acıtanı Katya'nın vurulmasıydı. Düşünebiliyor musunuz bir asker... bir asker , bir çocuğu vuruyor. Peki hiç vicdanını düşünmeden mi, nasıl gerçekten inanamıyorum. Ama Asha'nın sözleri gerçekten çok çok güzeldi. Böyle bir konuşmanın olması gerekirdi. Harika konuştu. Ya Oşiro? Oşiro ne kadar bir BT askeri olsa da onu sevmeye başladım. Ne kadar sert görünse de gerçekten iyi biri olduğunu düşünüyorum. Bazen bazı şeyleri yapmaya pişman olursun ama yine kendinden nefret ederek yaparsın. Onu suçlamak gerekir belki ama en azından o da bunun farkında ve vicdan azabı duyuyor. Bu belki onun gibileri birazcık düşünmeye yarar. Ryhs karakteri ilk başta çok şapşik görünüyordu, bir ara Asha'yı ispiyonladığı an ona inanamadım. Hâlâ anlamadım bu bir plan mıydı yoksa cidden onu ispiyonladı mı. Çok sinir bozucuydu. Serinin başından beri ön planda olan karakterler gerçekten çok, çok iyiydi. Belki son kitapta bu karakterlerin olduğu daha fazla kamera kaydı bölümleri olabilirdi. Mesajlaşmalarını, telsiz konuşmalarını okumak çok eğlenceliydi, bu
2022 129. kitabı
Okunma: 25 Temmuz 2022 15:42
Serinin son kitabından beklentim açıkçası daha fazlaydı. Bu sebepten dolayı 8 puan verdim. İlk iki kitabın soluksuz sizi sürükleyişi bu kitapta frene basması ile devam ediyor. İlk 250 sayfa gereksiz uzatılmış ve detaya boğulmuş. Sonu bakımından çok tatmin olmadığımı ayrıca iletmek isterim. Şans faktörüne bu kadar bağlı bir son yazmamalılardı. Serinin tamamını ele alır isek, bence okunması gereken oldukça sürükleyici bir bilim-kurgu hikayesi olmuş. Genç-yetişkin seviyesinde bir kitap olmasına rağmen ben okurken sıkılmadım. Kitabı okumayı veya almayı düşünenlere tavsiye edebileceğim bir seri olmuş. Herkese iyi okumalar.
Bilim-Kurgu
2020 18. kitabı
Okunma: 04 Aralık 2020 02:50
Konusu Asha Grant, Kerenza'ya geçmişimden kaçmak için gelmiştir. Ne yazık ki geçmişi peşini bırakmayacaktır. Asha BeiTech saldırısından sağ kutrulduğundan beri çok daha büyük bir kuvvete karşı savaşan direnişçiler içim çalışmakta ve havalandırma tünellerine sakladığı sırla ne yapacağını düşünmektedir. Endişe kaynağı olmasını bekleyeceği son şey eski erkek arkadaşıyken Rhys Lindstrom gezegene gelir ve yeni BeiTech üniforması ona çok yakışmıştır. Rhys Asha'nın çıkış yolu mu yoksa bu donmuş kaya parçasından kurtulamayacağının garantisi midir? Sorunları olan sadece Asha değildir. Asha'nın kuzeni Kady ve hayatta kalmayı başarmış bir grup Kerenza'ya doğru yol almaktadır. Fakat yeterli oksijenleri yoktur ayrıca gemide isyan havası vardır. Ama böyle küçük şeyler İlluminae Grubu'nu ne zaman durdurabilmiştir? Ne yazık ki zaman aleyhlerine işlemektedir. BeiTech hasarlı sıçrama istasyonunu tamir edip Kerenza'daki sivilleri öldürmeyi planlarken kurtulmaları mucizeye kalmıştır. Ve herkes bilir ki mucizeler sadece istatiksel olasılıklardır,değil mi? Kesinlikle serinin en sevdiğim kitabı. 615 sayfaya değdi diyebilirim. 1 hafta oldu sanırım başlayalı biraz uzun sürdü çünkü olaylar bam bam bam diye giriyor. Yine de en sevdiğim kitabı buydu. Olaylar beni benden aldı. Okurken bu kadar heyecan veriyorsa bu kitabın yazım aşamasını çok merak ediyorum. Film gibi gidiyor. Ve inanın eğer bir filmi olsaydı(var mı bilmiyorum) kesinlikle izlerdim. En sevdiğim serilerin arasına girdi. Kesinlikle harika kurgulanmış bir kitap. İyi okumalar

Amie KaufmanYazar · 12 kitap
Amie Kaufman, New York Times ve uluslararası çok satanlar listesinde yer alan genç yetişkin kurgu yazarıdır. Çok ödüllü eserleri 30'dan fazla ülkede yayınlanacak ve film ve televizyon uyarlamaları geliştirme aşamasındadır. Avustralya'da ve zaman zaman İrlanda'da büyüyen Amie, tarih, edebiyat, hukuk ve çatışma çözümü alanlarında derecelere sahiptir. Eşi ve kızı, sahiplendikleri köpekleri ve son derece büyük kişisel kütüphanesiyle birlikte Melbourne'de yaşamaktadır. Amie Kaufman "on Writing" ve "Pub Dates" podcastlerinin sunucusudur.