Illuminae Dosyaları #2

Gemina: The Illuminae Files_02
Ciltli

2021 30. kitabı
Okunma: 09 Temmuz 2021 23:08
Bu kitapta Kady ve Ezra'nın yanında ana karakterlerimiz Nik ve Hanna'ydı. İkisini de çok sevdim <333 Aralarındaki ilişki çok samimi ve tatlıydı :') Bence Gemina, Illuminae 'den çok daha akıcıydı. İlk kitabın başlarında kafam karışmıştı, olayları anlayamamıştım. Ama Gemina'da böyle bir sorun yoktu. Evrene direkt daldık ve olaylar kaldığı yerden hiç hız kesmeden devam etti. Bu kitabın konusu da ilkinden daha ilgi çekiciydi bence. Özellikle sonu... Gerçekten böyle bir şey beklemiyordum. Şaşırdım ve ilk okuduğumda kafam çok karıştı. Fakat okumaya devam ettikçe her şey oturdu... Sanırım... Gerçekten farklı bir konu işlemiş yazarlarımız. Onları bu konuda takdir etmek gerek. Çok araştırma yapmış olmaları gerekiyor. Kitabın eşsiz anlatım tarzı, olaylara çok farklı bir boyut katıyor. Karakterlerimizin her duygusunu ben de hissettim. Onlarla beraber koşturdum, endişelendim ve evreni onlarla beraber kurtardım sanki :') Son kitap Obsidio 'ya başlamak için çok heyecanlıyım. Bir yandan da bu serüvenin hiç bitmemesini istiyorum. Bakalım neler olacak...
2022 128. kitabı
Okunma: 23 Temmuz 2022 09:56
Geldik ikinci kitaba. Çok başarılı bir kurgu bizi karşılıyor gene. Bu sefer işin içine iki yeni karakter, canlı bir yaşam formu( alien tadında) ve paralel evren teorisi. Bu kitapta bizi Hanna ve Nik karşılıyor. Bu sefer ilk kitapta ulaşmaya çalıştıkları uzay istasyonu içinde olan olaylar bizi karşıladı. Açıkçası ilk kitapta diyaloglar daha çok hoşuma gitmişti. Nik ve Hanna arasındaki diyaloglar bana çok ergen işi geldiğinden sıkıldım. Tabi kitapta bu arkadaslarin ergen yaşta olması dolayısı ile diyalogların böyle olması normal. Sonu oldukça etkileyici bitti. Son kitaba son sürat kosmanizi sağlıyor. Bilimsel kurgusu üzerine yazarlar iyi kafa patlatmış bunu net anlıyorsunuz. Serinin fiyatını dert etmiyorsanız mutlaka okuyun derim. İlk kitabı okuduğumda inceleme yazımda kafam da değer mi soruları vardı. Artık karar verdim değermiş. Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. Herkese iyi okumalar dilerim
Bilim-Kurgu
2022 14. kitabı
Okunma: 14 Nisan 2022 04:06
Serinin 2.kitabıydı ve ben ilk kitaba göre daha fazla sevmiş olabilirim. İlk kitapta hatırlarsanız Kady ve Ezra ikilisi vardı. Bu kitapta Hanna ve Nik ikilisiyle tanışıyoruz. Nik'i tatlı bir baş belası olarak tanımlamak istiyorum. Hanna ise mükemmel bir karakterdi. Çok güçlü bir kadın karakter ile karşılaştım okurken. Bu kadarını tahmin etmiyordum açıkçası. Acayip hoşuma gitti, güçlü bir duruş sergileyen kadın karakterleri okumaktan acayip zevk duyuyorum. İlk kitapta hayatları kurtulan Hypatia uzay gemisi sakinleri Heimdall Uzay İstasyonu'na ulaşmak için yola çıkmışlardı. Bu kitapta ise Hypatia gemisi gelmeden 4-5 gün önce istasyonda neler yaşandığını konu ediniyor. Heimdall İstasyonu, BeiTech saldırısına uğruyor ve istasyonun kontrolünü ele geçirip bütün kanıtları yok etmeye çalışıyorlar. Hanna ve Nik onlara fırsat vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Tabii Nik'in kuzeni olan Ella Malikova sayesinde. Yazarlarımız kitabın aksiyonunu yükseltmek adına Çoklu Evren Teorisi'ni de olaylara dahil ediyorlar ve tam bir keşmekeş yaşanıyor. Bu noktadan sonra kafalar bir milyon olmakla birlikte heyecanlı bir doruk noktasına ulaşıyor kitap. Bu seriyi elimde neden bu kadar beklettiğimi sorguluyorum. 600 sayfa kitap su gibi akıp gidiyor, bitmesin istiyor insan. Kesinlikle tavsiye ettiğim bir seri. Alın okuyun, okutturun derim. Kitapla kalın.
GEMINA
2019 1. kitabı
Okunma: 04 Ocak 2019 17:39
Offff. Neden bitti? Şu an bende Obsidio olmadığı için çok mutsuzum. Tam bir bilimkurgu romanı ama hayatımda gördüğüm en farklı anlatım tarzına sahip olan kitap serisi. Belgelerle , ses kayıtlarıyla , mesajlarla anlatmasina rağmen konuyu gayet rahat anlaybiliyorsunuz. Net söylüyorum ( bunu hiçbir incelemede söylememiştir ) şu ana kadar okuduğum kitap serisi ;)(bir iki kitap daha var)
Teknoloji
2019 161. kitabı
Okunma: 30 Ekim 2019 11:35
Selam Amie Kaufman & Jay Kristoff “İlluminae Dosyaları 2 / Gemina”.. İllüstrasyonlar, Marie Lu. Serinin ilk kitabını 2017 de okuyup, iki sene sonra Gemina’yı tamamladım. O kadar çok söylemek istediğim şey var ki, akışta karışıklık yaratmadan nasıl başarabileceğimi düşünüyorum. Şöyle yapayım, hem genel bi değerlendirme olur. Önce ilk kitaba dair fikrimin (hatırladığım kadarıyla) üzerinden geçip, ikinciyle devam edeyim. ️Seriyle ilgili değişmez iki gerçek var, üzerine çok fazla söz edilemeyecek. Bir; edebiyat, bilim kurgu alanında fakir, bu türde kitap çok az çıkıyor ve bu da seriyi ayrıca kıymetlendiriyor. İki; çok pahalı, gerçekten pahalı. Benim ikinci ve üçüncü kitabı bu kadar geç, okuma listeme almamın başlıca sebebi, fiyatı. Başlangıç kitabında şikayetlerim, metinlerin diyaloglardan ziyade raporlar, internet yazışmaları (chat), brifing notları, nadiren kafa sesleri olarak devam etmesi ve uçuş düzeninin ya da yapay zeka cümlelerinin, neredeyse boş sayfaların hunharca israfıyla, ya noktalar halinde belirtilip geçilmesi ya da tek bir cümlenin sarmal olarak nakşedilmesi şeklinde ilerlemesineydi. Bu uygulama bir iki kereden fazla olup, defalarca tekrarlanınca, neredeyse 150-200 sayfalık bir boşluk (müsriflik) oluşmuştu. Geldim Gemina’ya.. ️Tüm bu metni aktarış biçimi, ikinci kitapta da geçerli. Artı olarak illüstrasyonlar çoğaltılmış. Chat şeklinde akışta yer alan kısımlar, büyük punto bolca aralıkla desteklenip, tombullaştırılmış. (şişirilmiş demek istedim de, tuttum kendimi) Konuda hiç problem yok, makul, akıcı. Neredeyse bir ay elimde sürünme sebebi benim hatam, aynı hataya düşmemenizi, ilk kitaptan sonra fazla süre geçmeden ikinciye başlamanızı öneririm. (Mümkünse bir veya birkaç ay arayla) Zira, eserin bilim paydası yüksek, doyurucu. Bu da beraberinde farklı bir
Bir nevi hayal kırıklığı.... Gemina
2023 54. kitabı
Okunma: 25 Eylül 2023 21:30
İlk kitap olan illuminae kitabına bayılmışım. Harika bir kurgu, tahmin edilemezlik, güçlü kadın başkarakter ve mizah hepsi bir aradaydı. Ancak bu kitap yani serinin 2. Kitabı Gemina da aynen öyle hatta o kadar öyle ki ilk kitabı kopyala-yapıştır yapıp sadece isimleri değiştirmişler gibi. Kitabın kattığı merak uyandırdığı ya da yeni hissettirdiği neredeyse hiçbir şey yok. Olmasa da olur kitabı. Sadece ilk kitabı okusanız da seriye dair bir şey kaybetmezsiniz diye düşünüyorum.
2018 23. kitabı
Illuminea dan sonra bambaşka bir uzay macerası daha bilimkurgu da çığır açan bir seri mükemmel ötesi bir hayal gücü kitabı okumuyorsunuz sanki izliyorsunuz ben bir günde soluksuz okudum kahramanlarımız ezra ve kady den sonra bu kitapta hanna ve niki okuyoruz istasyona yapılan BT saldırı ile kendilerini bir ölüm kalım savaşının içinde buluyorlar ayrıca sadece kendi istasyonları değil ezra ve kady nın içinde olduğu hypetia gemisi de bu saldırının içinde ve herkesin hayatı nik ve hanna nın elinde kitap size ard arda değişik duygular içine sokuyor önce üzülüyorsunuz sonra şok oluyorsunuz ve seviniyorsunuz aslında yorum bir yere kadar kitabı mutlaka okumalısınız özellikle bilimkurgu sevenler...
GEMINA Kitap İncelemesi
2021 34. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2021 22:14
Serinin ikinci kitabından merhabalar efendim. İlk kitapta fiyatı tuzlu daha iyi bir şeyler görmek isterdim yorumunu bana geri çektirdi. Görmek istediğim şey buydu çünkü! Okuyor muyum yoksa onlarla beraber istasyonun koridorlarında mı koşuyordum emin değilim. Harika bir anlatım diline sahip. İlk kitabımızda uzay gemimizin sıçrama istasyonuna varmak için çabaladığı anları okumuştuk. İkinci kitabımızda ise o gemi istasyona varmadan neler olup bitiyor onları görüyoruz. Sınav haftasında olmama rağmen kendime engel olamayıp ara ara açtım okudum. Gerek resimleriyle, gerek anlatımıyla bizi hikayeye çok yakın bir bakış atma şansı tanıyorlar. Bence siz de bu seriye bir şans verebilirsiniz.
2020 1. kitabı
Okunma: 11 Ocak 2020 22:27
İlk kitabı İlluminae'ye göre ilk sayfasından açılan ve sizi büyük bir fantastik dünyaya sürükleyen bir kitaptı. Bilim kurgu kategorisinin nirvanası desem yeridir ve içindeki belgeleri okudukça, çift farklı ana karakter için ayrı duygular besledikçe ve konuşmaları her okuduğunuzda ayrı bir tebessümü oluşturan bir kitaptı. Ha bir de sevdiğin bir diğer artısı de ilk kitaptaki o tiksin zombimsi yaratıkların fazlaca yer verilmemiş olması. Bir bilmecenin içinden kurtulmak için okumaya başlayın.
·672 syf.·
2020 1. kitabı
Illuminae Dosyaları'nın 2. kitabı olan Gemina ile macera devam ediyor ve olaylar Heimdall'da geçiyor. Ayrıca bu kitap Marie Lu' nun illüstrasyonları ile desteklenmiş. İlk kitaptan farklı olarak ana karakter olarak da Kady ve Ezra yerine Niklas ve Hanna'yı görüyoruz. Yine de ilk kitapla bağlantılı olduğu için Kady ile Ezra da hikayeye dahil ediliyor. Onları biraz geç görsek de olaylara dahil edilme şeklini ve iki kitabın birbirine bağlanmasını beğendim. Beni en çok meraklandıran kısımlarda birisi de AIDAN oldu. İlk kitaptaki gibi işlem tarzı ile öğrenme ve yorumlama kabiliyeti oldukça farklıydı.

Amie KaufmanYazar · 12 kitap
Amie Kaufman, New York Times ve uluslararası çok satanlar listesinde yer alan genç yetişkin kurgu yazarıdır. Çok ödüllü eserleri 30'dan fazla ülkede yayınlanacak ve film ve televizyon uyarlamaları geliştirme aşamasındadır. Avustralya'da ve zaman zaman İrlanda'da büyüyen Amie, tarih, edebiyat, hukuk ve çatışma çözümü alanlarında derecelere sahiptir. Eşi ve kızı, sahiplendikleri köpekleri ve son derece büyük kişisel kütüphanesiyle birlikte Melbourne'de yaşamaktadır. Amie Kaufman "on Writing" ve "Pub Dates" podcastlerinin sunucusudur.