2021 41. kitabı
Okunma: 05 Mart 2021 15:23
2021/25 Ben boşuna nefes tüketmişim. Sen bari tüketme. Çünkü kimse karşısındakini dinlemiyor, insanlar doğrularını ve yanlışlarını kendileri bulmak zorundalar. Bütün hafta, cumayı beklersin. Bütün yıl, yazı beklersin. Bütün hayatın boyunca mutlu olmayı beklersin. Aylin..gerçek bir yaşam öyküsü..klasik bir Ayşe Kulin başlangıcı var kitapta.. aynı dönemde aynı semt ve şehirlerde aynı okulda aynı sahilde aynı vs vs vs ..o kadar tekrar a düşmüş gibi hissettim ki , sanki yeniden Kulin in hayatını okuyordum.. belki Aylin in kuzeni olması da bunda etkilidir. Aile de aynı yani.. Aylin in hayatı bir nokta da ayrılıyor tabi Kulin den..ve olaylar çeşitleniyor hem de ne çok katman oluşuyor takip etmek zor. tutucu biri değilim kesinlikle ama bana fazla gelen uc yaşam ornekleri olmadı dersem yalan olur. Diğer yandan azmi , zekası , güzelliği, kültürü ve yaşam sevinci sürekli ön plana çıkarılmış yani örnek ve imrenilecek bir kadın profili, oldukça da başarılı.. Aylin in şüpheli ve tespit edilemeyen ölümü ile başlıyor kitap ve sonra ilk cocuklugundan o güne kadar hayatını okuyorsunuz..akışın bu şekilde gitmesi yani sonunu bilmek sizi sıkmıyor çünkü asıl olaylar Aylin in hayatında..kafa karıştıran bir diğer nokta da nasıl oluyor da Aylin in nasıl öldüğü bulunamiyor.. bu konu ile ilgili daha fazla detay olmasını isterdim ama kısaca faili meçhul bir son olmuş Aylin için.. sonradan yaptığım bir kaç araştırmada çok garip bilgiler dikkatimi çekti efendim Aylin fetullah gulen e Amerika ya yerleşmesi için yardımcı olmuş , yeğeni siyasi olarak dikkat çeken biriymiş vb.. bunlardan uzak bir şekilde, Adi Aylin i okunabilir bir hayat hikayesi olarak görüyorum. Sadece Ayşe Kulin in diğer kitapları ile çok yakın zamanda okumayın derim ki tekrara düşmüş gibi hissetmeyin..
Adı: AylinAyşe Kulin · Everest Yayınları · 201922,6bin okunma