Midi Boy - Özel Baskı

Adı: Aylin

Ayşe Kulin

Puan vermedi·472 syf.·
2021 34. kitabı
Akıcı ve sıkılmadan okunabilecek bir kitap. Yaşanmış hikayeler her zaman ilgi çekicidir. Adı Aylin'de azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağının hikayesi. Her ne kadar sonu üzücüde olsa... Çok güzel bir kitap.
2020 24. kitabı
Okunma: 12 Haziran 2020 01:23
AYLİN |||||||||||||||||||||||||| Prens Senusi Polat Saran Jean Pierre Paswak Mişel Radomisli George Kroner Richard Ekstrakt Joseph (Joe) Cates Onca yaşanan birliktelikler, çekilen acı, mutluluk, başarı, birçok insana uzanan bir yardım eli Aylin Prenses olarak başlayan serüven, ardı sıra gelen başarılar, evlilikler, flörtler, ayrılıklar sonu orduya kadar uzanan bir hayat ama sadece bir köpeğin şahit olduğu şekilde yaşama veda...!!!
2019 29. kitabı
Kitap gerçek hayattan esinlenerek yaratılmış Aylin isimli karakterin yaşadığı çalkantılı hayat ve gizemli ölümü arasında yaşanan olayları anlatmaktadır . Ne kadar okurken merak uyandıran bir kitap olsa da kitabın bazı yerlerin de hatalar veya yazım dilinde beni rahatsız eden şeyler olduğunu söylemek isterim . Ayrıca karakterin ayran gönüllüğü bana göre bir noktadan sonra insanı okurken rahatsız etmeye başlıyor . Yinede 2 sene önce bu kitabı gerçek hayattan uyarlama olduğu için merak var ilgiyle okudum . Ancak bu gün olan fikrimi sorar iseniz ,katı önyargım için kusura bakılmasın , gerçekçi bir görüş yansıtmam gerekir ise yazarın bundan sonra hiç bir kitabını okumayı veya kitaplığımda bulundurmayı düşünmüyorum . Bu neden ile de kimseye okuması için tavsiye edemeyeceğim bir kitap ve yazar.
Adı: AylinAyşe Kulin · Everest Yayınları · 201922,6bin okunma
Bir Aylin Geçti Bu Dünya'dan!
2023 21. kitabı
Okunma: 23 Mayıs 2023 12:43
Arka kapakta da yazdığı gibi "Türkiye'nin tartışmasız en ünlü kitaplarından biri Adı Aylin, prenseslikten Amerikan ordusuna uzanan baş döndürücü bir hayatın romanı..." Açıkçası ben kitaba BA-YIL-DIM, yazar sade bir şekilde lafı hiç dolandırmadan anlatmış hikayeyi. Akıcı idi yani Bu kitapta Aylin Devrimel (Radomisli, Cates)'in hayat hikayesi anlatılmış, biyografi romanı yani. Aylin'i anlatmış bu kitap! Kimi zaman bir prenses, kimi zaman bir doktor, kimi zaman bir anne olan Aylin'i anlatmış bu kitap! Hayatının her döneminde merhametini hiç kimseden esirgemeyen Aylin'i anlatmış bu kitap! İyisiyle kötüsüyle bir şekilde hayatını dolduran Aylin'i anlatmış bu kitap!
Adı Aylin
2023 4. kitabı
Okunma: 27 Mart 2023 00:15
Aylin çok renkli bir kişiliğe sahip bir Türk kadınıdır ve Avrupa'da kendini nasıl yetiştirdiğine dair detayların çok ince işlenmesi kitabı guzellestirmektedir. Yazarın kullandığı üslup sade ve anlasılırdır
Roman
Adı: Aylin
2023 52. kitabı
Okunma: 03 Aralık 2023 20:58
Herkese merhaba, Ayşe Kulin ile tanıştığım ve kendisinden imzalı aldığım kitap Adı: Aylin ile geldim. Ayşe Kulin bu kitabında arkadaşı Aylin Rodomisli Cates'in prenseslikten Amerikan ordusuna uzanan ve dolu dolu yaşanmış hayatını anlatıyor. Güzeller güzeli bu kadın,hayatı içinden geldiği gibi yaşayan,başarıya, özgürlüğe ve aşka aşık. Çok başarılı bir psikiyatr. Bu başarılarının ardında tek başarısızlığı ise aşk hayatı. Kitapta Aylin'in hikayesi ve şüpheli ölümü anlatılıyor. Herkese tavsiye ederim. Kitapla kalın..:)
2025 25. kitabı
Okunma: 29 Temmuz 2025 12:15
“Ama ruhunun bir köşesinde bir türlü dolduramadığı bir boşluk vardı sanki.” Ayşe Kulin’in arkadaşı, aynı zamanda da uzak akrabası olan Aylin Radomisli’nin biyografisidir Adı: Aylin. Bir zamanların en popüler eserlerinden olan bu kitap, yazarın okuduğum diğer kitaplarına nazaran daha akıcı, daha okunabilirdi benim için. Prenseslikten doktorluğa, Amerikan ordusundaki askerliğinden yaşadığı aşklara, evliliklere, gel-gitlerine kadar Aylin’in hayatına dair her şeyi barındırıyor eser. Bütün bunların yanında eleştirecek o kadar çok kısım var ki… Konu bence çok detaylandırılmış, bazı kısımları okurken fazlasıyla sıkıldığımı itiraf etmeliyim. Karakterlerin çok olması ve hepsinin hayat öykülerine yer verilmesi de cabası. Göz ardı edemeyeceğim başka bir konu da edebî yönünün çokça zayıf kalmasıydı. Ne bileyim sanki biyografik bir roman değil de, bir magazin haberi okuyormuşum gibi hissettim. Ayrıca birkaç yerde beni rahatsız eden, burada söylemek istemediğim detaylar da vardı maalesef. Sanırım bir daha Kulin’den kitap okumayacağım. Sizlere de asla tavsiye etmiyorum, okuyup boşuna vakit kaybetmeyin.
2019 623. kitabı
İlginç, hareketli farklı bir yaşam öyküsü, ilk okuduğumda vay be demiştim neler oluyor hayatta , (tabii ki yazarın yetkinliğine diyecek yok) ama okuyana ne kalıyor derseniz şımarık pusulasız bir kızın sergüzeşti , yaşadıklarının kime ne faydası olmuş, yazılmayı hakedecek ne yapmış soru işareti
2024 2. kitabı
Okunma: 25 Ocak 2024 01:02
Aylin cok cesur ve gözükara bir kadin. Hayati, insanlari ve dahasi hayvanlari cok seviyor. Aylin’de bir cok kez kendimi buldum diyebilirim. Cok caliskan, azimli ve tuttugunu koparan bir kadin. Tek bir kusuru var diyebilirim o da iflah olmayan inadi sanirim. O donemlerde bu kadar modern bir yapiya sahip olmasina asiri hayran kaldim. Ama bu modernizim sanirim ekonomik olarak rahat bir ailede buyumesinden kaynakli. Ekonomik problemi olmadan yurtdisinda uzun yillar yasamis ve basariyi yakalamis bir kadin.
2021 41. kitabı
Okunma: 05 Mart 2021 15:23
2021/25 Ben boşuna nefes tüketmişim. Sen bari tüketme. Çünkü kimse karşısındakini dinlemiyor, insanlar doğrularını ve yanlışlarını kendileri bulmak zorundalar. Bütün hafta, cumayı beklersin. Bütün yıl, yazı beklersin. Bütün hayatın boyunca mutlu olmayı beklersin. Aylin..gerçek bir yaşam öyküsü..klasik bir Ayşe Kulin başlangıcı var kitapta.. aynı dönemde aynı semt ve şehirlerde aynı okulda aynı sahilde aynı vs vs vs ..o kadar tekrar a düşmüş gibi hissettim ki , sanki yeniden Kulin in hayatını okuyordum.. belki Aylin in kuzeni olması da bunda etkilidir. Aile de aynı yani.. Aylin in hayatı bir nokta da ayrılıyor tabi Kulin den..ve olaylar çeşitleniyor hem de ne çok katman oluşuyor takip etmek zor. tutucu biri değilim kesinlikle ama bana fazla gelen uc yaşam ornekleri olmadı dersem yalan olur. Diğer yandan azmi , zekası , güzelliği, kültürü ve yaşam sevinci sürekli ön plana çıkarılmış yani örnek ve imrenilecek bir kadın profili, oldukça da başarılı.. Aylin in şüpheli ve tespit edilemeyen ölümü ile başlıyor kitap ve sonra ilk cocuklugundan o güne kadar hayatını okuyorsunuz..akışın bu şekilde gitmesi yani sonunu bilmek sizi sıkmıyor çünkü asıl olaylar Aylin in hayatında..kafa karıştıran bir diğer nokta da nasıl oluyor da Aylin in nasıl öldüğü bulunamiyor.. bu konu ile ilgili daha fazla detay olmasını isterdim ama kısaca faili meçhul bir son olmuş Aylin için.. sonradan yaptığım bir kaç araştırmada çok garip bilgiler dikkatimi çekti efendim Aylin fetullah gulen e Amerika ya yerleşmesi için yardımcı olmuş , yeğeni siyasi olarak dikkat çeken biriymiş vb.. bunlardan uzak bir şekilde, Adi Aylin i okunabilir bir hayat hikayesi olarak görüyorum. Sadece Ayşe Kulin in diğer kitapları ile çok yakın zamanda okumayın derim ki tekrara düşmüş gibi hissetmeyin..

Ayşe KulinYazar · 41 kitap
Kaleme aldığı biyografik eserleri ve romanlarıyla çok okunan yazarlardan biri olmuş ve birçok ödül kazanmıştır. Üslubundaki akıcılık ve yalınlıkla büyük övgü alan yazarın öykü ve kitapları senaryolaştırılıp beyazperdeye aktarıldı. Arnavutköy Amerikan Kız Koleji Edebiyat bölümünü bitirdi. Çeşitli gazete ve dergilerde editör ve muhabir olarak çalıştı. Uzun yıllar televizyon, reklam ve sinema filmlerinde sahne yapımcısı, sanat yönetmeni ve senarist olarak görev yaptı. Öykülerden oluşan ilk kitabı Güneşe Dön Yüzünü 1984 yılında yayımlandı. Bu kitaptaki Gülizar adlı öyküyü, Kırık Bebek adıyla senaryolaştırdı ve bu filmi 1986 yılında Kültür Bakanlığı Ödülü'nü kazandı. Kulin, 1986'da sahne yapımcılığını ve sanat yönetmenliğini üstlendiği Ayaşlı ve Kiracıları adlı dizideki çalışmasıyla Tiyatro Yazarları Derneği'nin En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü'nü kazandı, 1996 yılında Münir Nureddin Selçuk'un yaşam öyküsünün anlatıldığı Bir Tatlı Huzur adlı kitabı yayınlandı. Aynı yıl, Foto Sabah Resimleri adlı öyküsü Haldun Taner Öykü Ödülü'nü, bir yıl sonra aynı kitabı Sait Faik Hikâye Armağanı'nı kazandı. 1997'de yayınlanan ve Aylin Devrimel'in hayatını konu alan Adı: Aylin adlı kitabı ile, İstanbul İletişim Fakültesi tarafından yılın yazarı seçildi. Bu kitap yazarın çok geniş kitleler tarafından tanınmasını sağladı. 1998 yılında Geniş Zamanlar adlı öykü kitabı, 1999'da İletişim Fakültesi tarafından yılın romanı seçilmiş olan Sevdalinka ve 2000'de yine bir biyografik roman olan ve Füreya Koral'ın hayatını aktardığı Füreya yayınlandı. Ayşe Kulin, 2001 yılında yayımlanan Köprü isimli romanı ile Türkiye'nin doğu illerinde yaşanan dramın kökenleri ve cumhuriyet tarihi içindeki nedenlerini ele aldı. Bu romanı, 2006 ve 2008 yılları arasında Star TV'de aynı isimle dizi olarak yayınlandı. Yine 2002 yılında yayınlanan Nefes Nefese isimli romanı ile İkinci Dünya Savaşı sırasında yüzlerce Yahudi'yi soykırımdan kurtaran Türk diplomatlarının kahramanlıklarını bir aşk öyküsü ile birlikte işliyor. Nefes Nefese romanı toplamda 34 ülkede yayınlandı. Ayrıca Ayşe Kulin bu romanıyla İtalya'da verilen Premio Roma Ödülleri'nde finale kalan beş yazardan biri oldu. Geniş Zamanlar adlı öykü kitabı, 2007 yılında Star TV'de aynı adla dizi olarak yayınlandı. 2004 yılında yazdığı Gece Sesleri romanı, aynı adla televizyona uyarlanarak 2008 ve 2009 yılları arasında Show TV'de yayınlandı. Yine 2009 yılında yazdığı Tek ve Tek Başına Türkan adlı Biyografik romanı, aynı adla televizyona uyarlanarak 2010 ve 2011 yılında arasında Kanal D'de yayınlandı. 2007 yılının Kasım ayında UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi oldu. 2008 yılında yazdığı Veda romanı, aynı adla televizyona uyarlanarak 2012 yılında Kanal D'de yayınlandı. İtalyancaya çevrilen Nefes Nefese adlı romanı, 2016'da İtalya'nın en prestijli roman ödüllerinden Premio Roma'da en iyi yabancı roman dalında ödüle layık görüldü.