1928-1941 Hayat Akan Bir Sudur

Ayşe Kulin
Osmanlı'nın gözdesi Bosna bir imza ile elden çıkarken, Kulin ailesi Bosna'dan İstanbul'a göç ediyor, çöken imparatorluğun son maliye nazırı Ahmet Reşat sürgüne gidiyordu. Sabahat ile Aram'ın aşkı ise tehcir olaylarının acısına yenik düşmeyecekti. Yeni bir cumhuriyet, yeni bir şehir ve yeni bir yuva kurulurken hayat hep akan bir suydu Sitare, Muhittin ve herkes için... Savaşlar, yıkımlar, sürgünlerin ardından Umut geliyor. Umut "Hayat Akan Bir Sudur"'da Kulin, Veda ile başladığı Osmanlı ailelerinin yaşamına, bu kez de Cumhuriyetin yeni kurulmakta olduğu sancılı yıllarda tanıklık ediyor. Akıp gitmekte olan günlük hayat derinden değişmekte, bu değişim aşklara, dostluklara, aile ilişkilerine, her şeye yansımaktadır. Ayşe Kulin, bir kez daha okurlarına ellerinden bırakamayacakları, okuyup bitirdikten sonra anılarına katacakları bir armağan sunuyor. (Tanıtım Bülteninden)
392 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 15 Haziran 2016

8/10 puan verdi
Umut
Umut etmek, umutla yaşamak ve umudu hayatın her alanına taşımak, hep elinde tutmak. Ayşe Kulin in dediği gibi umudum olmasaydı hayatın yükünü nasıl taşıyabilirdim. Nasıl bir insan hayal kurup bunun peşinden gidiyorsa umudun da bu hayalin gerçekleşmesinde mutlak bişey varsa o da umuttur. Vazgeçmek kolay önemli olan direnmektir diyen Ayşe Kulin umudunu kaybetmemeli insan en kötü zaman da. Eseri çok akıcı sade bir dille çok güzel anlatmış. Tavsiye ederim. Iyi okumalar.
9/10 puan verdi
Buralardan bir Ayşe Kulin geçti.. Serinin ikinci kitabı Umut.. Veda'nın devamı olan kitapta yepyeni bir nesil var yepyeni bir hayat yepyeni bir rejim ve yepyeni bir ülke var ! Türkiye Cumhuriyeti !!! Aşkı en mükemmel derecede anlatmış yazar, imkansızlığı, özlemi ve vazgeçmemeyi.. Hayat akan bir sudur dedi ve bunu resmen yaşattı kitapta, hayatın aktığını her şeye rağmen hayatın devam ettiğini bizlere bir kez daha gösterdi, fakat ben daha başka bir bölüme değineceğim. Cumhuriyetin mükemmelliğini elbette biliyordum fakat ona daha sımsıkı tutunmamız gereken şu günlerde bu kitap beni bu yönden çok etkiledi. Ülkeye gelen yenilikler, kadınların toplumda aktif rol alması, ilerleme, gelişme ve daha benzeri birçok hakikat Cumhuriyet ile hayatımıza girdi Cumhuriyet bize kişilik kazandırdı Cumhuriyet bize benliğimizi verdi en önemlisi Cumhuriyet bizim de halk olarak söz sahibi olduğumuzu ve olabileceğimizi bizlere öğretti. Eminim bunları biliyorsunuz eminim sizler de farkındasınız fakat ben bir kez daha hatırlatmak istedim; Beyefendiler ve Hanımefendiler Cumhuriyete sahip çıkalım ! Cumhuriyete sahip çıkalım yoksa bizlere kimse sahip çıkmaz !!
492 syf.
Dikkat spoi içerir
Umut , Ayşe Kulin 'in okuduğum ilk kitabı. Kitabın adı Umut çünkü her yeni günün bir umut olduğu , her türlü olumsuzluklarda bile bir kaçış, bir kurtuluş, bir umut ve tutunacak dalımız olduğu mesajı veriliyor kitapta.Her şeye rağmen hayat akıp gidiyor acı tatlı iletisi de verilerek "Hayat akan bir sudur "deniliyor. "Umut " adlı
Umut  1928 - 1941
Umut 1928 - 1941Ayşe Kulin · Everest Yayınları · 201610,1bin okunma
Puan vermedi
Bu kitap da beni Ayşe Kuline bağlayanlardan biriydi. Akıcı dili ve karakterlere yüklediği kişilikleri hissettirerek sizi sizden alıyor. Bir saatte 170 sayfayı devirdiğimi bilirim. Bu böyle bir akıcılık.
Puan vermedi
Umudumu kaybedersem yaşayacak gücüm kalmaz.!
Umudumuz olmasaydı hayatın yükünü nasıl taşırdık. Umut etmek, Umudu her an bütün benliğimizde hissetmek, Umudun elinden tutup birlikte yol olmak güzeldir.
Veda
Veda
kitabının devamı olan
Umut
yeni bir hayatı, yeni bir rejimi konu alan Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarında yapılan yenilikleri, kadınların toplumda var olduğunu hissettiren, günlük hayatlardaki değişiklikleri, bu değişikliklerdeki aşk, arkadaşlık, dostluk ve aile ilişkilerini anlatan bir nefeste okuyabileceğiniz Umut etmekten asla vazgeçmemenizi her satırında benimseyebileceğiniz bir kitap. Keyifli okumalar dilerim.
10/10 puan verdi
Hayat Akan Bir Sudur
Cumhuriyet döneminde yazar Ayşe Kulin'in hayatını anlatıyor. daha doğrusu ailesini anlatıyor. Yazarın doğduğu dönem kitabın bitiş kısmına denk geliyor. Bosna'nın işgalinden sonra İstanbul'a göç eden ailesinin batıya ayak uydurmaya çalışması, eski değerler ve acılı bir yaşamının kesitini sunmaya çalışmış yazar romanında. Kitabın Okuyucuya o dönemin duygusunu ve şartlarını, örneklemelerini ve anlaşılabilir diliyle başarılı bir eser olmuş. Herşey için bir umuttun var olduğuna değinmesi güzel...
8/10 puan verdi
"Savaşlar, yıkımlar, sürgünlerin ardından Umut geliyor." Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş aşamasındaki savaşları, sürgünleri, ayrılıkları; Türk'ü, Ermeni'si, Çerkez'i ve tüm etnik kökenleriyle, değerleriyle hiç bitmeyen "umut"a sarılan insanlarını anlatan en güzel cümle bu olsa gerek.
Puan vermedi
Hiç tükenmeyecek umutlarınız olsun,önce Allah'a sonra kendinize güvenin mutlu olmak için çabalamaktan vazgeçmeyin.Dogru bildiğiniz yoldan ayrılmayın gerisi olacağına varır.Umutların yeşerecegi günlere...
Bekletenlere
Ahh Sabahat, ahh Sitare!.. Biri sabahın yarattığı güzellik biri gecenin yıldızı... Ahir ömrümde bir kitabı okurken gözlerimin dolmuşluğu var mıydı hatırlamıyorum. Ülkece hatta dünyaca bulunduğumuz koşullar mı beni derinden etkiledi de gözlerim doldu yoksa kendi içimde bulunduğum durum mu gözlerimin önüne geldi de bu iki karakterde özdeşleştim bilmiyorum. Sabahat gibi neyi beklediğimizi bilmeden bekliyoruz çoğu zaman. Bir de demiş ya: “ Umudumu kaybedersem hayatı taşıyacak gücüm hiç kalmaz.” -Umut belki de kaybettiğimizi fark ettiğimizde bizi en derin buhranlara salan duygu- Şöyle devam ettiriyor Aram’a feryadını: “ Fakat eğer bir gün beklediğimize değecekse biz hala birbirimizi severken, isterken gerçekleşsin o beklediğimiz her ise.” diye işte orada yutkundum. Çoğu zaman benim, senin, bizim sarf ettiğimiz cümleler değil mi bunlar? “Geleceksen ben severken daha ben de bitmemişken gel!” cümleleri dökülmedi mi dilimizden? Hey Hak!.. Bu ne çaresiz bir bekleyiş, bu ne umutsuz bir söylemdir. Ah Sitare! Sevdasında bencil yüreğinde sağlam Sitare... Bir gecede mi koca yürek, koca kadın oldun. Babanın apansız ölümünde nasıl da büyüdün. Bizim de büyümüşlüklerimiz öyle birden yaşadığımız darbelerle olmuyor mu? Demem o ki bir devir romanında gerçekten bir devri öğrenmek için değil de o devirde aile içinde neler yaşandığını öğrenmek istiyorsanız en güzel diyemem ama güzel sıfatını yakıştıracağım nehir romanlardandır. Sevgiyle, sıhhatle kalın ve kimseyi bekletmeyin...
Emine Bayrakcı
Emine Bayrakcı
Puan vermedi
Ayşe Kulin'ın kitaplarını oldum olası seri okuyamadım. Bence üslûpta bir sıkıntı var.Saygın bir konuyu işlerken okuyanı kitabın içine sokamıyor.

Ayşe KulinYazar · 41 kitap
Kaleme aldığı biyografik eserleri ve romanlarıyla çok okunan yazarlardan biri olmuş ve birçok ödül kazanmıştır. Üslubundaki akıcılık ve yalınlıkla büyük övgü alan yazarın öykü ve kitapları senaryolaştırılıp beyazperdeye aktarıldı. Arnavutköy Amerikan Kız Koleji Edebiyat bölümünü bitirdi. Çeşitli gazete ve dergilerde editör ve muhabir olarak çalıştı. Uzun yıllar televizyon, reklam ve sinema filmlerinde sahne yapımcısı, sanat yönetmeni ve senarist olarak görev yaptı. Öykülerden oluşan ilk kitabı Güneşe Dön Yüzünü 1984 yılında yayımlandı. Bu kitaptaki Gülizar adlı öyküyü, Kırık Bebek adıyla senaryolaştırdı ve bu filmi 1986 yılında Kültür Bakanlığı Ödülü'nü kazandı. Kulin, 1986'da sahne yapımcılığını ve sanat yönetmenliğini üstlendiği Ayaşlı ve Kiracıları adlı dizideki çalışmasıyla Tiyatro Yazarları Derneği'nin En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü'nü kazandı, 1996 yılında Münir Nureddin Selçuk'un yaşam öyküsünün anlatıldığı Bir Tatlı Huzur adlı kitabı yayınlandı. Aynı yıl, Foto Sabah Resimleri adlı öyküsü Haldun Taner Öykü Ödülü'nü, bir yıl sonra aynı kitabı Sait Faik Hikâye Armağanı'nı kazandı. 1997'de yayınlanan ve Aylin Devrimel'in hayatını konu alan Adı: Aylin adlı kitabı ile, İstanbul İletişim Fakültesi tarafından yılın yazarı seçildi. Bu kitap yazarın çok geniş kitleler tarafından tanınmasını sağladı. 1998 yılında Geniş Zamanlar adlı öykü kitabı, 1999'da İletişim Fakültesi tarafından yılın romanı seçilmiş olan Sevdalinka ve 2000'de yine bir biyografik roman olan ve Füreya Koral'ın hayatını aktardığı Füreya yayınlandı. Ayşe Kulin, 2001 yılında yayımlanan Köprü isimli romanı ile Türkiye'nin doğu illerinde yaşanan dramın kökenleri ve cumhuriyet tarihi içindeki nedenlerini ele aldı. Bu romanı, 2006 ve 2008 yılları arasında Star TV'de aynı isimle dizi olarak yayınlandı. Yine 2002 yılında yayınlanan Nefes Nefese isimli romanı ile İkinci Dünya Savaşı sırasında yüzlerce Yahudi'yi soykırımdan kurtaran Türk diplomatlarının kahramanlıklarını bir aşk öyküsü ile birlikte işliyor. Nefes Nefese romanı toplamda 34 ülkede yayınlandı. Ayrıca Ayşe Kulin bu romanıyla İtalya'da verilen Premio Roma Ödülleri'nde finale kalan beş yazardan biri oldu. Geniş Zamanlar adlı öykü kitabı, 2007 yılında Star TV'de aynı adla dizi olarak yayınlandı. 2004 yılında yazdığı Gece Sesleri romanı, aynı adla televizyona uyarlanarak 2008 ve 2009 yılları arasında Show TV'de yayınlandı. Yine 2009 yılında yazdığı Tek ve Tek Başına Türkan adlı Biyografik romanı, aynı adla televizyona uyarlanarak 2010 ve 2011 yılında arasında Kanal D'de yayınlandı. 2007 yılının Kasım ayında UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi oldu. 2008 yılında yazdığı Veda romanı, aynı adla televizyona uyarlanarak 2012 yılında Kanal D'de yayınlandı. İtalyancaya çevrilen Nefes Nefese adlı romanı, 2016'da İtalya'nın en prestijli roman ödüllerinden Premio Roma'da en iyi yabancı roman dalında ödüle layık görüldü.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.