2024 Okuma Raporları

2024 Okuma Raporları

3.901 üye · 13 yeni gönderi
Takip
2024 yılı okuma raporları ve değerlendirmeleri.
Dengesiz bir insansınız, size güven olmaz.
Sayfa 41 - Kapra YayıncılıkKitabı okudu
394 syf.
·
Puan vermedi
·
18 günde okudu
Güçlüler Kazanırken Kaybolan Ruhlar: Ezilenler
Fyodor Dostoyevski
Fyodor Dostoyevski
’nin
Ezilenler
Ezilenler
adlı eseri, toplumsal eşitsizliği, insanın çaresizliğini ve vicdan ile güç arasındaki çatışmayı derinlemesine irdeleyen etkileyici bir roman. Ezilenler, yazarın daha sonraki büyük eserlerinin habercisi niteliğinde, duygu yüklü ve toplumsal eleştirilerle bezeli bir başyapıt. Roman, yoksul bir yazar olan İvan’ın gözünden anlatılıyor. İvan, çocukluk arkadaşı Nataşa’ya âşık , ancak Nataşa aristokrat bir genç olan Alyoşa’ya gönlünü kaptırmıştır. Alyoşa, iyi niyetli ama zayıf iradeli biri ve babası Prens Valkovski tarafından yönlendirilmektedir. Prens Valkovski, yalnızca oğlunun değil, Nataşa’nın ve onun babasının hayatını da mahveden çıkarcı, acımasız bir adam. Dostoyevski, güçlü betimlemeleri ve psikolojik derinliğiyle, yalnızca bir aşk hikâyesi anlatmakla kalmıyor ; aynı zamanda toplumun adaletsiz yapısını ve insan doğasının çelişkilerini gözler önüne seriyor. Okurken, karakterlerin çaresizliğini, aşkın ve gururun insanı nasıl ezdiğini iliklerime kadar hissettim. Prens Valkovski’nin acımasızlığına karşı, Nataşa ve babasının yaşadığı trajedi beni derinden etkiledi. Özellikle, anlatıcı İvan’ın hissettikleri ve olaylar karşısındaki duruşu, kitabın duygusal yoğunluğunu artırıyor. Roman boyunca sınıf farklarının acımasızlığı, gücün insanları nasıl yozlaştırdığı ve masumiyetin çoğu zaman ezildiği gerçeğiyle yüzleşiyorsunuz. Ezilenler, Dostoyevski’nin diğer büyük eserleri kadar popüler olmasa da, bence mutlaka okunması gereken, sarsıcı ve düşündürücü bir roman. Herkese keyifli okumalar diliyorum.
Ezilenler
EzilenlerFyodor Dostoyevski · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202220,9bin okunma
Reklam
Hiçbir şeyi çok düşünmeyiniz. Yüzünüzün güzelliğini muhafaza etmek için size verebileceğim en iyi ilaç budur.
Şakayıklar kültürlerinde ve yaşanmışlıklarında farklılıklar bulunan iki yabancı arasındaki aşkı simgeler.
448 syf.
9/10 puan verdi
·
23 saatte okudu
Yorumumu bir itirafla başlamak istiyorum. Ben fantastik ve mitolojik karışım kitaplarına aşığım. Bu kitabı da gerçekten sevdiğimi söyleyebilirim. Şimdi düşünün dünyayı yöneten 4 büyük Tanrı var. su, ateş, toprak ve hava tanrıları. Bu her tanrının da kendine ait bölgeleri var. Su tanrısı kahinin deyimi ile onlara kızmış ve onları kuraklıkla
Su Tanrısı’nın Gelini - 1
Su Tanrısı’nın Gelini - 1Rümeysa Demirkutlu · Pukka Yayınları · 202532 okunma
Reklam
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.