Ayşe Kulin
Uzun zamandır çıkmadığı yollarda kaybolanların hikâyesi... Ayşe Kulin yeni romanında aşkın değiştirdiği ve bir daha hiç aynı olmayacak hayatları anlatıyor... Çağdaş edebiyatımızın en sevilen yazarlarından Ayşe Kulin, Gizli Anların Yolcusu ile bir kez daha okurlarını şaşırtıcı gerçeklerle yüzleşmeye zorluyor. Bu kitapyerleşik ve düzenli hayatlarımızın nasıl da pamuk ipliğine bağlı olduğunu, bir anda yıkılıp gidebileceğini gösteriyor bize... Acı bir kaza... Bir anda ağızdan kaçan bir söz... Ansızın yayınevine gelen bir dosya... Birbirine dolanmış eşarplar... Bütün bunlar, aykırı bir aşkın başını ve sonunu belirlemeye yeter mi? Gizli Anların Yolcusu, pek çoğumuzun anlamakta zorlandığı, yargılamakta ısrar ettiği bir aşkın romanı. Ayşe Kulin her zamanki ustalığıyla yaklaşmaya korkulan bir konunun üstüne giderek tabuları yıkmayı deniyor. Bu romanda sadece aşkı değil, toplumun zorladığı hayatları, harcanmış çocuklukları, kendi içindeki sırlarla en yakınlarını yaralayan ailelerin öykülerini soluk kesen bir tempoyla okuyacaksınız.
432 sayfa · İlk Yayın Tarihi: Ocak 2017

10/10 puan verdi
11.08.2015 tarihinde, Didim'de yapılan imza etkinliğinde, yazarın imzasını alabilmek adına, raftan rastgele seçip aldığım ve o gün için iki katı para ödeyerek sahip olduğum bir kitap. Kızım ile birlikte, 1:30 saat süren imza kuyruğu neticesinde, Ayşe Hanımın, " Kimin adına imzalama mı isterseniz? " diye sorduğunda " Kızımın adına imzalar mısınız " demem üzerine, Ayşe Hanımın bana doğru eğilerek " Tamam olur ama kızınızın şimdi okumasına müsaade etmeyin! " demesiyle birden zihnimde şimşekler çaktıran ve okuyunca da ters köşeye yatıran bir kitap. Kitabı okuduktan sonra, çevremdeki insanlara farklı bir gözle bakmaya başladım. Ve inanın ki, acaba demekten kendimi alamıyorum. Ayşe Hanım'a beni böyle bir ikileme soktuğu için kızmalı mıyım yoksa hepimizin aşina olduğu ama görmezden geldiğimiz insanların da var olduğunu örneklemeyle biz okurlara anlattığı için teşekkür mü etmeliyim, doğrusu karar veremedim. Kitapta aklımın kabulde zorlandığı öyle bölümler var ki... Gerçeğin kurgulanmış hali mi yoksa tamamen kurgu mu ayırt edemedim. Sonuç olarak, okumazsanız bir şey kaybetmezsiniz ama okursanız benim gibi insanlara bakış açınızı değiştirirsiniz.
Gizli Anların YolcusuAyşe Kulin · Everest Yayınları · 20198,8bin okunma
Hayalim Yüreğimde hep Saklı Kaldı...
Puan vermedi
Gizlidir çoğu zaman bütün anlarımız, yolculuğu bize çıkan...
;
Ayşe Kulin
'den bir seri. Serinin 1.kitabımızda; kahramanımız İlhami evli ve çocuklu bir adam, kendi yayınevinde çalışan bir adamla yaşadı duygusal bağın zaman içerisinde aşka dönüşmesini konu alırken, yaşanan bazı duygusal inişlerde insan hayatının nasıl bir pamuk ipliği gibi ince olduğunu ve her an kopup gideceğini anlatan bir kitap. Aşk, heyecan, sorumluluk duygularının yoğun yaşanması, Aşkın en karışık halinin sergilenmesi, bir insanın iki insan arasında kalırken yolunu kaybetmesi... Hangi zamanlar arasında yaşanırsa yaşansın Herkesin kendince heyecanını, duygusunu, Kendini bulmaya çalıştığı bir söz aşk. Kitabı başlarda okurken farklı cinsler arasında yaşanması, kahramanımızın evli olması kitaba başladığımda bir Ön yargı geliştirse de , kitabın sayfalarının arasında akarken Hayat işte insanı nereden nereye savuracağı belli olmaz düşüncesi hakim oldu. Önyargılarımız işte Kimin ne yaşadığını bilmeden bazen sarıverse de bizi farklı Pencereden baktığımızda ön yargıları oluşturdugu duyguları bir anda bırakabilmek gerekiyor. Kitabı beğenen okurlar da vardır beğenmeyenler de Bence siz serinin ilk kitabı olan
Gizli Anların Yolcusu
ile yolculuğunuza başlayın ve her kim ne derse desin kendi kararınızı kendiniz verin. Hiç kimse sizin hayatınızı gelip yaşayamayacağı gibi sizin deneyimlerinizi de edinemeyecek. Ve siz de bir başkasının ... kendi hayatın, Kendi düşüncen, kendi kararın... yaşamaya yola devam. Keyifli okumalar.
10/10 puan verdi
"Öncelikle kitaba ön yargıyla yaklaştım. Ama ön yargıları hemen kırdım. Ve kitabıma odaklanmaya başladım. Kitabın her sayfasında ayrı bir dram vardı. Heyecanla okudum kitabı. Ayşe Kulin'in okuduğum 2.kitabı Füreyadan sonra Gizli Anların Yolcusunu okudum. Ayşe Kulin'in sade anlatım diline hayranım o kadar güzel anlaşılar bir dille yazmış ki beğenmemek elimde değil. Birbirine aşık iki genç İlhami ve Bora eşcinsel iki karakterin hayatını anlatan bir kitap okurken çok şaşırdım diyebilirim. Ama artık hayatta böyle bir eşcinsel olay yaşanırsa şaşırmam. Bırakın insanlar ne düşünürse düşünsün ne yapıyorlarsa yapsınlar. Kadın olsun erkek olsun fark etmez. Kendinizi kimle iyi hissediyorsanız onunla sonsuza kadar yaşayın kırmayın incitmeyin ölüm var." "Tavsiyeye gelince herkese tavsiye ediyorum keyifli okumalar."
Kulin
3/10 puan verdi
Ne yazık ki kitap oldukça ortalamaydı. Ülkemizde hala bir tabu olan konuları bu denli basit bir şekilde ele almak ve bunu sanki insanların bir anda yapabileceği bir tercihmiş gibi göstermekten ileriye gidememiş. Açıkçası üzüldüm zira dünyada dahi hala tabu olan, yönelimleri yüzünden bir sürü kötü davranışa mağdur kalmış arkadaşlarımın hayat hikayesi değil bu anlatılan.Kitap bunun bir yönelim dahi olduğunu anlatamamış, bu durum geçmişte yaşanılanlardan dolayı seçilmesi gereken bir tercih değil.Bana katılmayanlar elbet olacaktır, herkesin kendi fikri. Ayşe Kulin gibi güçlü bir kalemden bu denli zayıf ve gerçeklikten oldukça uzak bir eser okumak üzdü. Umarım tüm insanlar birbirlerine bir an önce saygılı davranmaya başlarlar diye düşünüyorum
Puan vermedi
Etkileyici bir kitap. Çok akıcı. Hemen bitirmek istedim. Kendi yaşantımız dışında da yaşanan gerçekler var ve bunlar güzel bir kurguyla anlatılmış. Çok beğendim. Tavsiye ederim.
kendımce yorumladım :D
Puan vermedi
önccelıkle markette gözüme çarpan bir kıtabın bu kadar sürekleyici olacagını tahmın etmek ımkansızdı.. aşk heycan ve sorumluluk duygularının yogun yasanması bıreylerın davranıs bıcımı ve sorumluluklarını bılerek hareket etmesı suclamadan once sorgulayarak dusunmelerı askın en karısık halının sergılenmesı ve bır adamın caresız durumu ve bir insanın ıkı ınsan arasında kalması yolunu kaybedısı okurlar baslamayanlar elınızde varsa okuyun....
Puan vermedi
Bu sefer Ayşe Kulin beni şaşırtamadı derken yine kitabın sonunda şaşkınlık ve göz yaşıyla kaldım. Her bölüm başlangıcındaki şiiler ve özellikle kitabın sonundaki şiir beni çok etkiledi. Akıcı dil, karakterin düştüğü ikilemler çok güzel anlatılmış. Bunun yanı sıra kitap kapağınındaki renkli şal kitabın gerçekten de özeti olmuş. Başlangıçta kapaktan tahminlerim tutsa da bu kadar anlamlı olacağını tahmin etmemiştim.
10/10 puan verdi
Size tavsiyem bu romanın yerine okumadı iseniz “hayat” ve hüzün”ü alıp okumanız. İnanın gerek konusu itibari ile gerek ise üslubundan dolayı zevkle okuyacağınız iki kitap. Ayşe Kulin’in diğer kitaplarını okudu iseniz bu romanını okurken hayal kırıklığı yaşayacaksınız. Başta söylediğimi sonda da söyleyeyim. Her yıl kitap çıkarmasalar değerlerinden bir şey kaybetmezler amaç para kazanmak değilse tabii ki.
Gizli Anların YolcusuAyşe Kulin · Everest Yayınları · 20198,8bin okunma
Bitti dediğin yer belki yeni başlangıcındır.
7/10 puan verdi
İnanılmaz sürükleyici bir kitap. Farklı konu etrafında toplanan beş karakter var. İlhami Yayınevi sahibi, Handan Ortağı, Eda İlhaminin eşi, Derya kızı Bora yayınevi çalışanı. İlhaminin anlattıkları üzerine kurulu kitap. Aile oğullarını trafik kazasında kaybediyor. Eda ile İlhami aşk ile evlenmiş fakat oğullarını kaybedince bunalımlı bir evliliğe dönüşüyor. İlhami Handan ile birlikte olmaya başlıyor. Hem pişman hem arzulu. Bu arada işe Bora isimli biri giriyor. Adamın aklının ucundan geçmeyen ilişki işte asıl o zaman başlıyor. İlhami deli gibi Bora'ya aşık oluyor. Daha fazla anlatmayayım bence okuyun. Benim başıma gelmez dedikleri ne varsa hepsini yaşıyorlar. Herşey insan oğlu için. Büyük konuşmamak gerektiğini öğretiyor bu kitap. Hayatına ansızın girebilecek olaylara her daim hazır olmalısın yoksa çok büyük bir depresyona girersin.
501 syf.
10/10 puan verdi
Akıcı bir çırpıda okunan Ayşe Kulin romanı.... görülmemiş bir dünyaya bakmak gibi sonu merak edilen heyecanla okunan sürükleyici bir roman. Kesinlikle yıllar sonra bile aklımda kalacak olan kitaplardan biri eline yüreğine sağlık Ayşe Kulin

Ayşe KulinYazar · 41 kitap
Kaleme aldığı biyografik eserleri ve romanlarıyla çok okunan yazarlardan biri olmuş ve birçok ödül kazanmıştır. Üslubundaki akıcılık ve yalınlıkla büyük övgü alan yazarın öykü ve kitapları senaryolaştırılıp beyazperdeye aktarıldı. Arnavutköy Amerikan Kız Koleji Edebiyat bölümünü bitirdi. Çeşitli gazete ve dergilerde editör ve muhabir olarak çalıştı. Uzun yıllar televizyon, reklam ve sinema filmlerinde sahne yapımcısı, sanat yönetmeni ve senarist olarak görev yaptı. Öykülerden oluşan ilk kitabı Güneşe Dön Yüzünü 1984 yılında yayımlandı. Bu kitaptaki Gülizar adlı öyküyü, Kırık Bebek adıyla senaryolaştırdı ve bu filmi 1986 yılında Kültür Bakanlığı Ödülü'nü kazandı. Kulin, 1986'da sahne yapımcılığını ve sanat yönetmenliğini üstlendiği Ayaşlı ve Kiracıları adlı dizideki çalışmasıyla Tiyatro Yazarları Derneği'nin En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü'nü kazandı, 1996 yılında Münir Nureddin Selçuk'un yaşam öyküsünün anlatıldığı Bir Tatlı Huzur adlı kitabı yayınlandı. Aynı yıl, Foto Sabah Resimleri adlı öyküsü Haldun Taner Öykü Ödülü'nü, bir yıl sonra aynı kitabı Sait Faik Hikâye Armağanı'nı kazandı. 1997'de yayınlanan ve Aylin Devrimel'in hayatını konu alan Adı: Aylin adlı kitabı ile, İstanbul İletişim Fakültesi tarafından yılın yazarı seçildi. Bu kitap yazarın çok geniş kitleler tarafından tanınmasını sağladı. 1998 yılında Geniş Zamanlar adlı öykü kitabı, 1999'da İletişim Fakültesi tarafından yılın romanı seçilmiş olan Sevdalinka ve 2000'de yine bir biyografik roman olan ve Füreya Koral'ın hayatını aktardığı Füreya yayınlandı. Ayşe Kulin, 2001 yılında yayımlanan Köprü isimli romanı ile Türkiye'nin doğu illerinde yaşanan dramın kökenleri ve cumhuriyet tarihi içindeki nedenlerini ele aldı. Bu romanı, 2006 ve 2008 yılları arasında Star TV'de aynı isimle dizi olarak yayınlandı. Yine 2002 yılında yayınlanan Nefes Nefese isimli romanı ile İkinci Dünya Savaşı sırasında yüzlerce Yahudi'yi soykırımdan kurtaran Türk diplomatlarının kahramanlıklarını bir aşk öyküsü ile birlikte işliyor. Nefes Nefese romanı toplamda 34 ülkede yayınlandı. Ayrıca Ayşe Kulin bu romanıyla İtalya'da verilen Premio Roma Ödülleri'nde finale kalan beş yazardan biri oldu. Geniş Zamanlar adlı öykü kitabı, 2007 yılında Star TV'de aynı adla dizi olarak yayınlandı. 2004 yılında yazdığı Gece Sesleri romanı, aynı adla televizyona uyarlanarak 2008 ve 2009 yılları arasında Show TV'de yayınlandı. Yine 2009 yılında yazdığı Tek ve Tek Başına Türkan adlı Biyografik romanı, aynı adla televizyona uyarlanarak 2010 ve 2011 yılında arasında Kanal D'de yayınlandı. 2007 yılının Kasım ayında UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi oldu. 2008 yılında yazdığı Veda romanı, aynı adla televizyona uyarlanarak 2012 yılında Kanal D'de yayınlandı. İtalyancaya çevrilen Nefes Nefese adlı romanı, 2016'da İtalya'nın en prestijli roman ödüllerinden Premio Roma'da en iyi yabancı roman dalında ödüle layık görüldü.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.