2021 158. kitabı
Okunma: 19 Mart 2021 11:14
Agatha Christie’nin 1 Ocak 1934’te yayımlanan Doğu Expresinde Cinayet, 1 Kasım 1937’de yayımlanan Nil’de Ölüm ve Ekim 1920’de yayımlanan, aynı zamanda Agatha’nın ilk romanı da olan Ölüm Sessiz Geldi romanının birleştirilmiş, gerçekten de seçki kitabı. Ölüm Sessiz Geldi, bahsettiğimiz gibi yazarın ilk romanı olup aynı zamanda Poirot’un da ilk kez adının geçtiği romandır. İngiliz dilinde şu an kullanılmayan kelimeler olduğu eleştirisi yoğun olsa da bizde yaklaşık 100 yıl önceki Cumhuriyet döneminin ve 50lilerin o naif Türkçesini kullanmıyoruz. Bunlara normal gözüyle bakıyorum artık. Nil’de Ölüm kitabında ise Simmon ve Linnet adındaki yeni evli çiftin durumu ve Linnet Doyle’nin ölümü sonrası girişilen araştırmalar neticesinde herkesin ondan nefret ettiği ve Poirot’un zorlandığı romanlardan biridir. Doğu Ekspresinde Cinayet ise konu itibariyle en çok beğenilen romanlardan biri olup, filme de uyarlanan, 1933 yılında İstanbul’da ve halen de meşhur olan Pera Palas Otel de yazılan romandır. Hepimize iyi cumalar, iyi günler diliyorum. Keyifli okumalar dostlar..
Poirot SeçkisiAgatha Christie · Altın Kitaplar · 201060 okunma