2021 64. kitabı
Okyanusta yaşayan bir deniz canlısı olsaydınız hangisi olmak isterdiniz? Etkileyici görselliğiyle, suların altında yaşanan muhteşem bir hikâye! Küçük balina Gerda mutlu bir balinadır. Ama beklenmedik bir şey olur ve Gerda ailesiz, bir başına kalır. Kendini üzgün ve yalnız hissederek okyanuslarda dolaşır. Sonunda kendine yeni arkadaşlar edinir; katil balinalar, penguenler, martılar, hatta bir ahtapot! Her yeni arkadaşı ona bir şeyler öğretir. Sadece başkalarının nasıl yaşadığını öğrenmekle kalmaz, aynı zamanda içinde yüzdüğü dünyayla ilgili de harika şeyler keşfeder. Fakat Küçük Gerda asıl aradığı şeyi bulabilecek mi? Bu sefer iki kitaptan oluşan tatlı mı tatlı bir seri ile karşınızdayım. Serinin ilk kitabı olan “Gerda Balinanın Hikayesi” kaybolmuş yalnız balinamızın ailesini ararken yaşadığı maceraları ve öğrendiği dersleri içeriyor. Yine kendime şahane bir çocuk kitabı serisi bulduğumu görüyorsunuz. Kendimi bildim bileli çocuk kitaplarını çok severim. Bu seriyi de görür görmez büyük bir heyecana kapıldım ve hemen okumak istedim. Henüz serinin sadece ilk kitabını okudum fakat buna bakarak bile serinin büyüleyici olduğunu söyleyebilirim. Bence her evde olması gereken bir seri. Yazıların biraz uzun olması ve konunun bir tık daha derin olması sebebiyle yaş sınırı olarak +5 yaş diyebilirim. Gönül rahatlığıyla alabilir kendiniz ve/veya çocuğunuza okuyabilirsiniz. Kesinlikle tavsiye ederim! "Hayatın boyunca, nereye gidersen git, kiminle tanışırsan tanış, ne yaşarsan yaşa ama kendine karşı her zaman dürüst ol. Kalbin sana daima doğru yolu gösterecektir. Hayatının pusulası kalbindir, bunu sakın unutma. Ve Gerda, eğer her daim kalbini dinlersen, aradığın her ne ise bulacağından emin olabilirsin." Sayfa 15 "Bazı şeyler ilk başta yapılması imkansız gibi gözükebilir ve önemli olan bu değildir. Korkularımızın üstesinden gelmeyi başarırsak, birçok şeyi başarabiliriz." Sayfa 21 "Olabilir, evlat. Şimdi, geçmişte ya da gelecekte, hepimiz bazen kayboluruz." Sayfa 25
GerdaPeter Kavecky · Nar Çocuk Yayınları · 202022 okunma