2021 20. kitabı
Kitabı okurken geçmiş dönemlerin arabesk filmlerini hatırlıyorsunuz. Nuri Alço romanda Behiç karakterinde hayat buluyor. Yancısı da Tecavüzcü Coşkun (Siret). Kabuğunu beğenmeyip başka hayatlara yelken açma derdinde olan kızlar kitabin ana teması. O günden bugüne değerler, düşünceler, yargılar, yaşantılar.değişti diyebilirsiniz, doğrudur da. Fakat değişmeyen ve değişmeyecek olan kibriyle, bencilliğiyle, vicdansızlığı, kötü ve iyi yanlarıyla yine insan. Bugün de insanlar yine aynı kabuk değiştirme hevesi yüzünden aynı acıları yaşıyorlar. Yanlış tercihler, kötü arkadaşlar ve yanlış insanı tercihlerinden dolayı aynı sancılara tutulabiliyorlar. Gençler yine renkli haplarla uçurumun kenarında kendilerini bulabiliyorlar. Kabuk değıştirirken ağır ağır sindire sindire hareket etmek gerekiyor ama daha doğrusu aldanıp da değişmemek. Eser hayatın gerçekliğini acı bir serüvenle aktarıyor. Tabii romanda iyi olanlar da diğer tarafta ama beni asıl etkileyen Belma oldu. Sonu fazlasıyla elim bir şekilde bitti. Oturup ağlayabileceğıniz bir hayata sahip bu kız romanın en can alıcı kahramanı. Kitabın tavsiyesi şu ; kızlar, erkeklerle aranızdaki sinırı aşmayın. Tabii dinleyene. Ruhu şad olsun sevgili yazarın. Keyifli okumalar.
Sözde KızlarPeyami Safa · Ötüken Neşriyat · 202111,3bin okunma