2021 77. kitabı
Okunma: 20 Mart 2021 08:21
Nasihatname serisi ilk kitap.Avro-amerikan ruhunun muhtesem analizi ve tarihi.dunya zenginlerinin ve dolayısıyla Amerikan başkanları dahil yönetim ve akıl kadrolarının gelişim süreci.Neye inanıyorlar,nasıl yaşıyorlar ve nasıl bir dunya anlayışına sahipler.insanliktan ne istiyorlar ve niye bize bukadar yabancı bir toplum amerika ve dahili avrupa.salem mahkemeleri,enginizasyon mahkemeleri,cadı avları,afyon savaşları....bize anlatılan,izletilen, ütopya ülke Amerika aslında nasıl bir saplantılı insan topluluğu ve böyle olmalarına rağmen bunca güce nasıl eristiler bilmek öğrenmek bulunduğumuz çağı anlamak için çok mühim.kole ticaretleri,soyları tüketecek kadar hayvan ve insan ticareti,hasılı bunları yaparkende tanrının en sevdiği kulları olmaları hangi kafa yapısının neticesi bu nasihatname serisi bize bunu anlatacak muhteşem deliller,kaynaklar sunuyor.oxford, Cambridge, Yale vs. Üniversiteler Amerika yönetim kadrosunun üretim yeri ama bu okullar nasıl ve ne amaçla kuruldu ve hepsinin tüzüğü azizlestirilen papazların eseri olması bugün ki kan gölünde çevrilen dunyaada,bilimin hangi amaçla kullanıldığını izah etmiyormu. Sorgulamak gerekir ya değilse sağılan bir inekten kapıda bekçilik için besledigimiz köpekten ne farkımız kalıyor ki
Fesüphanallah!Alev Alatlı · Turkuvaz Kitap · 2019546 okunma