Alışkanlıklar !
2021 10. kitabı
Okunma: 20 Mart 2021 01:57
Alışkanlıklar hakkında okuduğum en kapsamlı kitaptı açıkcası bilimsel altyapılı olması ve verdiği öneriler beni değiştir diyebilirim tabiii kitabı anlamak yetmez eyleme geçmek lazım kitap James Clearın kendı hayatını anlatmasıyla başlıyor sonra Alışkanlıklar ve doğalarını anlatmaya geçiyor kitabı okumadan önce kişisel gelişim safsatası olduğunu düşündüm ama okuyunca anladımki hiçte öyle değil kitap size erken kalk adam ol uç kaç ! yaparsın edersın demıyor tamamen davranışçı psikolojiyi ele alıyor ve Alışkanlıklarımızın nasıl kimliğimizi kim olduğumuzu ele alıyor biz insanlar bir şeyi yapıcaksak çabucak ödüllendirilmek isteriz çabucak cezalandırılırsak o şeyden uzak dururuz doğamız gereği böyleyizdir işte bu kitapta uzun vadede size iyi gelicek şeyleri nasıl cabucak zevkli kılabilirsiniz gibi şeyleri görceksiniz Alışkanlıkların Gücü adlı bir kitap daha vardı okumuştum onuda onun bana bu kadar faydası olmamıştı çünkü uygulama kısmı onun cok basıt ve elverişsizdi bu kitapta uygulama kısmı daha net ve anlaşılır çok spoiler vermeden almayı düşünenlere notum Eğer kötü bir alışkanlıktan vazgeçmek ve yeni güzel alışkanlık oluşturmak ıstıyorsanız alın. Eğerki bu alışkanlıklarda neymiş be diyosanız merak edıyorsanız alın . son olarak dil konusunada değinmem lazım kitabın aslı ingilizce formuda var ama türkçeye güzel ve anlaşılır çevirilmiş kitabın kesinlikle dili anlaşılır bir sürü bilimsel şeyi basite indirgenmiş ve anlatılmış açıkcası bunun hakkında bir video çekmeyi düşünüyorum daha uzun tutup sizi sıkmak ıstemem ama 2 kez okuyacağım kitaplar arasına girdi bu kitap :) Neyse size iyi okumalar dilerim ..
Atomik AlışkanlıklarJames Clear · Pegasus Yayınları · 202221,3bin okunma