Birazcık spoiler olabilir.
Bir roman düşünün;
250 sayfa boyunca güldürüp düşündürüyor, 20 sayfa ise aşırı duygusallaştırıp hüzne boğuyor. Gerçekten Leyla ile Mecnun bambaşka bir mevzu.
Bu roman hem komik hem absürt hem düşündürücü hem de duygusaldı. Son zamanlarda okuduğum en iyi kitaplardan diyebilirim. Ve içerisinde bir çok etkileyici aforizmaları vardı. Zaten dizisi de çok iyiydi izleyenler bilir.
Kitabın içeriğine değinecek olursam;
Sizin aşkınıza Dünya'nın karşı çıktığı oldu mu hiç?
Leyla ile Mecnun'a ise karşı çıktı. Dünya diyince mübalağa yaptığımı düşünmeyin, ad aktarmasıda yapmadım(Söz Sanatları konusunda fena değilim :) ). Bu iki aşık yan yana gelince Dünya'nın nevri dönüyor.
Tabii Mecnun yine her zamanki gibi hayaller peşinde ve Dünya'yı karşısına almayı düşünüyor. Fakat bu sefer dağları delmiyor zaten her yer bina artık delinecek dağ bile kalmadı neredeyse. Dağ varsa bile büyük hiltiler var artık hemen delebilir insan.
Ama Mecnun'un şöyle bir sorunu var; hayal kurarken bile en kötüsünü düşünmek zorunda nitekim öyle düşündüğü için en kötüsü oluyor (Buna Murhpy Kanunları deniliyordu galiba).
Leyla ile Mecnun, aşkınıza karşı çıkmayacak bir gezende görüşmek üzere.
Tabii öyle bir gezegen varsa...
Tın tın tın.... Leyla ile Mecnun fon müziği.
youtu.be/m7pHoivSEvY
Kapanışş.
Şey unuttum bir dakika
Yavuz Abi; Umarım diğer Dünya'da Zeynep'e kavuşursun. Bir hırsız ancak bu kadar iyi kalpli olabilir.
Erdal Bakkal; ÇAY ERDAL BAKKALDA İÇİLİR. Reklamını yaptım Erdal abi bir çay bedava verirsin herhalde :D
İsmail abi; "O gemi gelecek İsmail abi, bir gün o gemi gelecek!"
Kendisi ve giydikleri gibi renkli kişilikli İsmail abi.
Bu 3 yan karakterden bahsetmesem olmazdı.
Şimdi gerçekten kapanışşşş...
Leyla ile MecnunBurak Aksak · Küsurat Yayınları · 201817,5bin okunma