2021 35. kitabı
Okunma: 20 Mart 2021 16:20
Öncelikle kitap çok sürükleyici 2-3 günde çok rahat bitirdim. Kemal Bilbaşar bu romanında Cumhuriyeti'in ilk yıllarındaki o ağa-kul sistemine, Cumhuriyet'in ilk yıllarında rüşvetsiz iş olmadığına çok güzel eleştiriler sunmuş. Rejimin eksikliklerini de ağa sisteminin kaldırılmasının ne kadar doğru olduğunu da çok güzel anlatmış. Kitabın içinde Güneydoğu'daki köy yaşamı, halkın inançları, Şeyh Said isyanı, Dersim olaylarının ucundan bilgiler, Şia, 12 İmam, yezid gibi tarihi kişilere ve olaylara güzel atıflar var. Meraklı olan kişiler bu olayları, kişileri, kurumları araştırıp daha fazla bilgi sahibi olabilir. Hangimiz Cemo gibi Senem gibi aşkına sonuna kadar sadık kalabilen senelerce bekleyen kişiler istemez ki diye düşünüp hayal kurmadım desem yalan olurdu ama sanırım buda sadece kitaplarda olabilen bir şey. Neyse kitap çok hoşuma gitti yanında eğer tarihi olaylar, sistemler araştırılırsa bence kişiye çok şey katacaktır. Kitabın devamı olan Memo kitabını da aldım şimdi onu okumak için sabırsızlanıyorum. İyi kitap okuyucularına bu kitabı tavsiye ederim.
CemoKemal Bilbaşar · Can Yayınları · 20152,136 okunma