2021 18. kitabı
Bunca zamandır nerede gizliydin sen Oğuz Atay... Kitabın sonunda "Ben buradayım sevgili okuyucum, sen neredesin acaba?" diyerek bizlere sesleniyor, sitem ediyor aslında o zamanlarda olan okuyucusunun azlığına. . Kitabımız 8 farklı hikayeden oluşuyor. Her birinde kaybolmuş, istediğini elde edememiş insanlar sunuyor yazar bizlere. Aslında bugüne kadar okuduğum her Oğuz Atay kitabında olduğu gibi yine birilerini keşfediyoruz öykülerde. Oğuz Atay okumaya başlamak isteyenler bu kitabı okuyarak başlarlarsa yazarı daha iyi anlayabilirler. . Şimdi kitaba adını veren "Korkuyu Beklerken" isimli öyküden bahsetmek istiyorum. Bu öykü bana Kafka'nın "Dava" kitabını fazlasıyla hatırlattı. Karakterimiz evinde bilmediği bir dilden not buluyor ve bu notun evinden çıkmaması gerektiği anlamına geldiğini öğreniyor. Bir şeylerden saklanıyor ama kimden neden saklandığını bilmiyor. Etrafından anlamsız bir şekilde gelebilecek korkuyu bekliyor. Bu bekleyişin ona neler yaşattığını ve nasıl bittiğini görüyoruz. Etkileyici bir hikaye olduğunu düşünüyorum. Yazarı sevdiğim için okuyacak kitap bulamayarak çıkmaza düştüğüm bir dönemde fazlasıyla severek okudum. Kitaba kesinlikle göz atmalısınızz. . Ne zaman vaktin var? dedi. Her zaman. Ona bu sözü söylemedim tabii. Her zaman vakti olanlara saygı duyulmaz. "Yarın" dedim. . Sevmek, yarıda kalan bir kitaba devam etmek gibi kolay bir iş değildi.
Korkuyu BeklerkenOğuz Atay · İletişim Yayıncılık · 202233,4bin okunma