·256 syf.····Okunma: 17 Mart 2021 04:19 Kitabın konusunu bilmeyen yoktur diye düşündüğüm için sadece düşüncelerimi aktarmak istiyorum sizlere... Bir satır yukarıya bakanlar orada '435 günde' yazısını görecektir. Şaşırmasınlar. İnanın ben de bilmiyorum bu kitaba neden böylesine bir ara verdiğimi. Belki popüler kültürün elinde göre göre soğudum okurken bilmiyorum gerçekten. Aslında kitaba büyük bir haksızlık yaptığımın farkındayım. Ama bazen olur ya 'yıldızlarımız uyuşmadı' deriz? Bu kitapla armadaki yıldızlar küsüp küsüp barıştı. Kitabı okumaya başladığım zamanın etkisi olabilir, kitabı her elime aldığımda beni mutsuz ediyordu. Her neyse affınıza sığınıyorum ve daha fazla uzatmadan kitaba geçiyorum,
Herkesin içinde bir kötülük vardır öyle değil mi? Bir şeyler yapar yapar sonra da ' Şeytana uydum' diyerek sıyrılmaya karar veririz. Bazen kendimiz bile aynadaki yüzümüzü tanıyamayız. Kitabın karakter analizleri gerçekten çok iyi. Hayatımızda aslında kitaptaki her karakterden bir tane var. Özellikle kendini bilgili üstün sanıp, aslında bomboş olanlar...
Kitabın sonlarına doğru ana karakterimiz Ömer resmen bizim için tüm olayları açıklıyor, kitabı anlatıyor, kitaba yazarın gözünden bakmamıza yardımcı oluyor diyebiliriz.
Siz benim görüşüme bakıp, benim bu kitaba yaptığım haksızlığı yapmayın lütfen. Keyifli okumalar dilerim