Puan vermedi·202 syf.····Okunma: 21 Mart 2021 00:19 Kitap Aslı Mualla, Fikret, Nejat, Kenan, Zuhal karakterlerinin kendi bakış açılarından başlarından geçenleri anlatmasına dayanıyor. Esas kızımız Aslı Mualla çok güzel, alımlı tüm erkekler peşinde pervane ama o hiç kimseye yüz vermiyor. Lise aşkı olan halasının oğlu Fikret ile sevgilidir. Ama Fikret dayısının isteği üzerine çok sevmesine rağmen Aslı Mualla'dan ayrılır. Buraya kadar okuyunca sıradan bir aşk üçlemesi mi olacak diyorsunuz ama sıradanlığı bozan yazarın içeriği anlatması. Aslı Mualla'yı öyle ballandıra ballandıra anlatıyor ki böyle bir kızın dünyada olması imkansız diyorsunuz. Ya da ben de bir kız olarak Aslı Mualla'yı kıskandım.
Yazar Kenan ve Zuhal karakterlerine haksızlık etmiş sanki. İstenmeyen, terk edilen bu karakterlerin gözünden okuyunca Aslı Mualla'ya kin duymamak elde değil. Aslı Mualla o kadar çok sevenine rağmen danışmanı olan elli küsür yaşındaki Kenan'ı seçiyor. Onunla heyecanlı bir aşk yaşıyor. Tabi Kenan çok sevdiği karısını ve yuvasını Aslı Mualla için hiçe sayıyor. "Boyu devrilesi erkekler" demekten kendinizi alamıyorsunuz. Karınızın biraz güzelliği gidince biraz genç ve güzel kız görünce siliveriyorsunuz bir çırpıda bütün anıları.
Kitabın ikinci bölümünde Aslı Mualla'nın ölümünden haberdar oluyoruz yine kahramanların ağzından. Ama Aslı Mualla neden öldü, kendini mi astı yoksa bir cinayete kurban mı gitti çıkmazında kalıyorsunuz. Sahi hamile olan bir kadın ki sevgilisine de büyük aşk duyuyorsa neden kendini assın ki?
Kitabın sonunda Azrail'e de konuşma hakkı vermiş yazar. Bu benim en çok hoşuma giden bölümlerden biriydi hatta kitabın zirvesiydi. Ama Azrail de Aslı Mualla'nın canını neden aldığını söylemiyor. Sadece apartman dairesinde bir emanet vardı gidip aldım diyor.
Kitabın edebi değeri fark edilirse birçok okurla buluşacağına inanıyorum. İyi kitaplar gizli kalmamalı.
Ha bu arada kupa kızı, kara vale, sinek ikili kartlarıyla karakterlerin eşleştirilmesi de yine beğendiğim hususlardan biriydi. Ayrıca Aslı Mualla ismi ve Fikret'in isim seçimleri de rast gele değil. Üzerinde düşünülmüş.
Sonuç olarak ben bu kitabı çok sevdim. Okuma listenize ekleyin derim. Kitap yorumcunuz Meryem hepinize sevgiler sunar. Umarım gökten üç elma düşer biri bu yorumu okuyanların başına diğeri sevip de kavuşamayanların başına sonuncusu da bu incelemeyi yazan nacizane yazarın başına.