2021 1. kitabı
Okunma: 24 Mart 2021 04:24
Keşke ile İyi ki arasında sıkışmanıza sebep olacağına kuşkum yok.. Birçok işi yaparak da tembel olabilirmiş insan.. Bir işi iyi yapma iradesini göstermediği için.. Ve bu kitabı bitirdiğimde kaanatim şu oldu ki, ortalama düzeye göre iyi bir öğrenci olarak mezun olduğum okuldan, iyi bir hadisçi iyi bir kelamcı iyi bir felsefeci olarak değil, ezber kuvveti iyi olan bir öğrenci olarak mezun oldum. Not ortalamasının ezber kuvvetimizi yansıttığı bu sistemde içselleştirilememiş bilgilerle mezun oluyoruz biz. Özümsenmemiş bilgileri diğer nesillere yine aynı hazin metotla aktarıyoruz.. Ülkece tembelleşiyoruz. Bilinç nasıl kullanılmaz'ın eğitimini alıyoruz; günlerimizi, aylarımızı, yıllarımızı vererek.. Edindiğimiz koltuklarda bilgece gülümsüyoruz, cehaletimize.. Erbaş'ın tabiriyle bürolara tıkılmış insan konservesi oluyoruz nihayetinde hepimiz. Ve bu kısır döngüde öğütülüyoruz.. Bu kitabın bana hissettirdikleri böyle dostlarım.. Okumanızı tavsiye eder, geçmişinize eseflenmeyi bir kenara bırakıp geleceğe odaklanmanızı temenni ederim.
İrade TerbiyesiJules Payot · Ediz Yayınevi · 201838,4bin okunma