Jules Payot

İrade Terbiyesi Konusu

Cemil Meriç'in "Disiplin içinde çalışmayı bu kitaptan öğrendim." diye tarif ettiği "İrade Terbiyesi" ilk yayımlandığı tarihten itibaren pek çok dile çevrilmiş ve tembellik, isteksizlik gibi huylardan kurtulmak isteyenlerin başucu kitabı olmuştur. Kitapta bilhassa gençlere ve zihnini kullanarak çalışanlara hitap eden Fransız profesör kendi hayatından aktardığı örnekleri ve başka düşünürlerin tespitlerini de kullanarak insanın irade zayıflığıyla nasıl mücadele etmesi gerektiğini anlatıyor.
Çevirmen:
Hakan Alp
Hakan Alp
Tahmini Okuma Süresi: 5 sa. 40 dk.Sayfa Sayısı: 200Yayınlanma Tarihi: Ağustos 2018Yayınevi: Ediz YayıneviOrijinal Adı: L`éducation de la volonté
ISBN: 9786056841705Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Mutâlî’

@rihle
16 Ocak 2019 15:48
9/10 puan verdi
Es-Selam Dostlar... Cemil Meriç ile Ali Fuat Başgil’in tavsiye yazılarını okumam ile kitaplığıma kazandırdığım disiplinli çalışma,irade eğitimi ve ahlak üzere yazılmış bir eser… Yazarımız Julet Payot karakter eğiminin önemi ile başlıyor ve özellikle vurguluyor sağlam nitelikli bir eğitim ile
1.348 etkileşim
Çağrı

Çağrı

@comcini
10 Ocak 2022 06:57
Puan vermedi
1900 lü yılların başında yayınlanmış olan bu kitap, Fransız yazarın o dönemdeki Fransız halkının yaşadığı sorunları temel alarak, bu sorunların hepsini tembellik ve iradeyle alakalı zeminlere oturtup, çözümüne ilişkin tezler sunmuştur. Kitabı okurken en çok içerlediğim nokta ise 1900 lü yılların
426 etkileşim
Ersin Çelik

Ersin Çelik

@ersincelik
31 Ağustos 2022 15:45
Puan vermedi
Yüz yıl önce yazılmış ve o dönemin gençlerine irade terbiyesinin yanı sıra zamanı doğru, verimli kullanma ve çalışma önerileri sunan kitabın her satırı bugünlere ve çağın gençlerine de hitap ediyor.
79 etkileşim
Rainflake

Rainflake

@Rainflake
18 Aralık 2022 13:04
Puan vermedi
Kitabı aşırı tavsiye edilmesinden dolayı çok merak ediyordum pek çok tahlil grubu kitabın tahlilini yapıyordu ve bu daha çok dikkatimi çekiyordu derken sıra bizim tahlil grubumuza geldi galiba okumak böyle nasip oldu... Öncelikle evet kitap ta çok güzel noktalara değindi sonuna kadar katıldığım öğrencilerin en büyük sorunlarina değindi ertelemekten arkadaş seçimine kadar ama bir noktada eksik buldum bende çoğu soruna degindikten sonra maalesef musannif çözümlere deginmemis bu noktada eksik kalmış ve birde diğer incelemeleri okuyunca daha iyi fark ettim de gerçektende tamamen bir erkek ağzı ile yazılmış bir eser sanki yazarımız kadın düşmanı gibi. Velhasıl kitap irade eğitimi mevzusunda güzel noktalara parmak basıyor ama biraz eksik kalıyor... Vesselam...
6 etkileşim
Mustafa Eren

Mustafa Eren

@deistmisiz
21 Temmuz 17:45
10/10 puan verdi
Kitabı elime aldığım içine sürükleyen insanı gaza getiren bir dille yazılmış. Okuduğum zaman daha öğrenciydim ve gerçekten okulda ve hayatımın geri kalanında bana ders çalışmam ve ya işime odaklanmam için güzel bir kitap olmuştu.
1 etkileşim

55-64 Yaş
65+ Yaş

Jules Payot
Jules PayotYazar · 6 kitap
Payot 1859 yılında Chamonix'te doğdu. Eğitim ve akademik kariyeri hakkında çok az şey biliniyor; bununla birlikte bazı kaynaklar onu, örgün eğitimde lider bir figür olarak ortaya koymaktadır. 1907'de Aix-en-Provence'daki Aix-Marseille Üniversitesi'nde rektörlüğe atandı. Payot 1939'da öldü. En ünlü kitapları arasında 1909'da yayınlanmış olan ve sonradan birçok dile çevrilen Éducation de la volonté (İrade Terbiyesi) vardır.

İrade Terbiyesi Sözleri ve Alıntılar

Future

Future

@Esradoruk
15 Temmuz 2019 23:26
Tembel insan, hak edilmiş bir dinlenmenin zevkini bilemez. Çünkü Pascal' ın dediği gibi ısınmak üşürseniz, dinlenmek yorulursanız güzeldir.
868 etkileşim
Bilal YÜCEL

Bilal YÜCEL

@ByTerapist
03 Nisan 2021 22:56
Tembel insan hak edilmiş bir dinlenmenin zevkini bilemez. Çünkü Pascal’ın dediği gibi “ Isınmak üşürseniz, dinlenmek yorulursanız güzeldir.”
1.080 etkileşim
Zehra GÜNGÖR

Zehra GÜNGÖR

@_zehragungor
06 Temmuz 01:47
Gerçek güç gösterisi, gerçek enerji, kendini kontrol etmek ve iradesine hâkim olmak değil midir?
16 etkileşim
Senanur

Senanur

@msanyone_
04 Temmuz 22:18
Yaşadığımız yüzyılda tüm çabalarımızı dış dünyayı fethetmek üzerine yoğunlaştırmış bulunuyoruz. Bunun neticesinde açgözlülüğümüz katlanarak tutkularımızı kamçıladığı için bizler de hiç olmadığımız kadar huzursuz ve endişeli bir ruh haline büründük. Tüm bunların sebebi, dıştaki fetihlerin bizi iç gelişmeye yönelmekten alıkoymasıdır. Esas işimizi, irademizi terbiye etmeyi, bir kenara attık ve akıl almaz bir sapkınlığa girerek zihinsel gücümüzün ve mutluluğumuzun en kuvvetli vasıtasının güçlendirilmesi işini şansa bıraktık. Söylenene bakılırsa büyük sanatçıların elinde müzik aletleri daha da mükemmelleşirmiş. İşte biz in sanların durumu da pek farklı değildir. Hayatın bütünü hakkında uzun süre ve istikrarlı bir şekilde düşün düğümüz takdirde yaşadığımız şu anın bambaşka bir öneme sahip olmaması mümkün değildir, zira çalışmanın verdiği zevki ve tembellik ile ataletin acı akıbetini hayalimizde yaşamışızdır. Düşüncelerimiz ve eylemlerimiz artık daha zinde ve motive bir haldedir. Fakat ne acıdır ki hazırladığımız taslağa sık sık sık dönmez, planımızı tamamlamaz ve düşüncelerimizi güçlendirmezsek, dışarıdan zihnimize akın eden yeni düşünceler çok geçmeden her tarafı istila ederek kendilerinden önce gelenlere barınma imkânı tanımayacaklardır. Güzel dürtülerin işe yarayarak meyve vermesini istiyorsak onları mutlaka sık sık tekrar etmeliyiz.
2 etkileşim
Şükran Demirhan

Şükran Demirhan

@SukranD
06 Temmuz 14:48
Daha sonra ne olur ? Yaş ilerledikçe anlamsız zevklerden uzaklaşırken, tamamıyla egoist tatminler geride kalırken, kültürel anlamda anlamda kendisini geliştirdiği yeni hayatın gerçek mutlulukları kalır. Yıllar ilerledikçe bu mutluluk kaynağı tükenmez. Bilime, edebiyata, doğaya, hümanizme olan ilgisi azalmaz.
9 etkileşim

İrade Terbiyesi İletileri

Tümünü gör
🌿Merhabalar🌿 #188501228 E-KİTAPLAR Telegram E-kitaplar t.me/Pdf100000kitapa... Sayfama gelip bu iletiyi okuyorsan, bence kitap önererek yorumunu da ekleyebilirsin, şimdiden teşekkürler 🙏🙏 Her öneri birbirinden değerli benim için🥰 Değerli
Tüm mutluluklar biraz çaba ister.
İrade Terbiyesi
“Kullanmasını bilene, zaman hiçhir zaman dar gelmez.” ne doğru söylenmiş bir söz... “İnsanın ne kadar boş vakti varsa yapması gereken işi başarması için o kadar az zamanı olur.” sözü ne kadar da doğru “Çalışmaya zamanının olmadığını söylemek, insanın gevşekliğini ve çabalamaktan nefret ettiğini itiraf etmesinin başka bir yoludur."
Sabah yürüyüşü
" Qui amat non laborat." Seven için her şey kolaydır.
Defaatle Okunası İncelemelerin Listesi;
Gayreti için
Ömer Gezen
Ömer Gezen
' e ve tüm dostlara teşekkür ederim.Sizler de bu anlamlı harekete katılmak isterseniz #51007323 {Liste Güncellenecektir. Yoruma Siz de Sevdiğiniz İncelemeleri İliştirebilirsiniz.} *Gülnaz Eliaçık